č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Koncerty We Butter The Bread With Butter + Shoot The Girl First
zdroj Cenda Kadlec / Obscure promotion, 30.10.2013



We Butter The Bread With Butter (Germany)
Shoot The Girl First (France)

Patek 01.11.2013 - Brno - Melodka, Kounicova 20/22

Sobota 02.11.2013 - Bratislava - Randal Club, Karpatska 2
Start: 20:00 Vstupne: 14 Eur (pouze na miste)

Nedele 03.11.2013 - Praha - Modra Vopice, Spojovaci/K Zizkovu
Start: 20:00 Vstupne: 299,-Kc (pouze na miste)



V roce 2007 se Marcel Neumann a Tobias Schultka rozhodli skladat vlastni muziku jako duo. Ostatne moc jinych moznosti jim ani nezbylo, protoze zjistili, ze z puvodniho projektu na kapelu zustali pouze oni dva. Od toho zacali davat dohromady prvni napady a kratka videa, ktera umistovali na youtube, kde si jich pomalu pod jejich silenym nazvem WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER zacali vsimat i fanousci. Po roce se z jejich kazdodenni prace v domacim studiu vyklubalo album 'Das Monster aus dem Schrank', ktere si, jak patrno, nahrali a vyprodukovali kompletne sami. Velice rychle se stali znamymi na youtube a na myspace dokonce hotovou senzaci. Netrvalo dlouho a vsiml si jich nemecky label Redfield Records, ktery je zaradil do sve staje a dal jim sanci, jako to drive udelal pro kapely jako Textures nebo We Came As Romans. Po uzavreni teto spoluprace se WBTBW podarilo prorazit i do USA a do Japonska.

Nasledujiciho roku se venovali masivnimu koncertovani a pracemi na nadchazejicim albu 'Der Tag an dem die Welt Unterging', ktere spatrilo svetlo sveta v kvetnu 2010. V te dobe si navic duo uvedomilo, ze pro spravnou koncertni atmosferu potrebuji celou kapelu vcetne ziveho bubenika a rozsirili pocet clenu kapely na soucasnych pet. Zpevak Tobias kvuli mimokapelnim zalezitostem vzapeti WBTBWB opustil, ale to nezabranilo kapele v budovani masivni fanouskovske zakladny a castemu koncertovani, behem ktereho se poprve predvedli i na prestiznich festivalech jako With Full Force, Brutal Assault nebo Summerbreeze. Jelikoz na sobe stale tvrde pracuji, posunuli se z obyvakoveho detskeho sranda projektu na nejvetsi svetova podia. Jejich pojeti deathcoru znacne vyzralo, nabizi masivni zvuk, presah do elektroniky, kosti drtici breakdowny, silene pig squealy, ale i chytlave rockove party a vyslovene tanecni pasaze. WBTBWB si díky svemu pristupu zahrali i na tak velke akci jako je Rock Am Ring a dnes jsou headlinery vlastniho velkeho turne po Evrope, ktere zasahne i Ceskou republiku a Slovensko, a to hned trikrat!

Spolecnost na turne jim bude delat francouzsky elektro post hardcore projekt s nazvem Shoot The Girl First. Kapela urcite neni neznamou pro fanousky kapel jako Emmure, Being As An Ocean, Eskimo Callboy, We Butter The Bread With Butter, Eyes Set To Kill, Rise Of The Northstar, As They Burn a mnohych dalsich, se kterymi jiz v Evrope koncertovali a se kterymi sdili vetsinu fanousku.

Prvniho listopadu si tuhle dvojitou zbesilou jizdu muzete vychutnat v brnenskem klubu Melodka, ktery je pro akce podobneho druhu jako stvoreny, nasledujiciho dne se show presouva do bratislavskeho Clubu Randal a tretiho pak do prazske Modre Vopice.

Jednotne zacatky vsech koncertu jsou ve 20:00, cena vstupneho u ceskych zastavek bude 299,- Kc (pouze na miste) a v Bratislave 14 Eur (pouze na miste). Vice informaci na webu www.obscure.cz.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits