č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Koncert Incantation + Ragnarok + Forgotten Tomb v Uherském Hradišti
zdroj Cenda Kadlec / Obscure promotion, 5.11.2013



Incantation (USA)
Ragnarok (NORWAY)
Forgotten Tomb (ITALY)

Utery 12.11.2013 - Uherske Hradiste - Klub Mir, Namesti Miru 765
Start: 20:00 Vstupne: 299,-Kc (pouze na miste)



Do Uherskeho Hradiste zavita kapela, ktera udala standard spinavemu americkemu death metalu. INCANTATION z americke Pennsylvanie jsou totiz bez nejmensich pochyb jednou z nejdulezitejsich kapel, ktere kdy povstaly ve svete extremni hudby. Bezmala petadvacet let cni INCANTATION na undergroundove scene jako nekompromisni skala se svym blasfemickym a kosti drticim death metalem, ktery casto prolina do prohnilych doomovych poloh. Nesouci hrde kainovo znameni v podobe legendarnich alb jako Onward to Golgotha, Mortal Throne of Nazarene nebo Diabolical Conquest, jejich odkaz mluvi sam za sebe. INCANTATION se v prubehu let stali regulerni death metalovou instituci a pilirem na mezinarodni metalove scene. Je to kombinace jejich zlovestneho zvuku, divosskeho songwrittingu a neochvejne oddanosti stylu, ktera zanechala na metalove scene znacku, ktere se vyrovnaji jenom ty nejvice legendarni a klasicke kapely. INCANTATION se v prubehu let vrhali na turne jako dobyvajici krizaci (pochopitelne s krizem patricne obracenym) a konvertovali cele legie fanousku od Kanady po Kolumbii, od Argentiny po Evropu, od Stredni Ameriky po Australii a ve spojenych Statech. Navic umoznili tak prestiznim hordam jako jsou dnes Nile, Decapitated, Krisiun, Enslaved nebo Kataklysm, aby s nimi jeli sva prvni turne na americke pude a sami si take dobyly nove fanousky.

Potud minulost, INCANTATION dneska jsou opet po letech stravenych spise v ustrani ve vecnych problemech se sestavou zpatky v plne sile, s konzistentnim line-upem a novym naslapanym albem Vanquish in Vengeance. Soucasnou sestavu k otci – zakladateli Johnu McEnteemu a dlouholetemu bubenikovi Kyleu Severnovi doplnuji kytarista Alex Bouks z Goreaphobie a basak Chuck Sherwood z Bloodstorm. K soucasnemu albu prispeli skladatelsky vsichni clenove a vysledkem je vic nez 50 minut temneho a rouhaveho death metalu v [ne]mocnem duchu tech nejlepsich alb kapely z devadesatych let a silne tak prispiva k jejich odkazu. Zatimco totiz jen malo kapel po sobe zanecha mimoradnou stopu v hudebnim svete, INCANTATION vybudovali odkaz, ktery pretrva jeste mnoho let po jejich konci a za stin, ktery na metalovy svet vrhli, jim budou fanousci navzdy zavazani. Prijdte podporit zijici legendy v perfektni forme!

Jako support se predstavi norska black metalova stalice RAGNAROK, ktera jiste potesi vsechny fanousky kapel jako Taake, Marduk, 1349 nebo Gorgoroth a dale italsti FORGOTTEN TOMB, kteri se zase jiste budou zamlouvat fanouskum kapel jako Shining, Bethlehem nebo Katatonia. Akce se kona 12. listopadu v proverenem klubu Mir v Uherskem Hradisti, start je stanoven na 20:00 h.

Vstupenky v cene 299,- Kc budou k dostani pouze na miste, vice informaci na www.obscure.cz.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits