č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

European Deformity Tour II
zdroj Martin Lukáč, 18.11.2013



Necelý mesiac pred vianocami dostanú svoj najzásadnejší darček fanúšikovia brutálneho death metalu. Underground Booking Agency v spolupráci s Lacerated Enemy Records a Doomstar Bookings do košického Collossea privezú jednu svetovú špičku žánru, jeden uznávaný pojem, jednu nádejnú novinku a k tomu ešte reaktivovaných domácich BDM matadorov.

Nemeckým DEFEATED SANITY to trvalo možno tri albumy, kým sa z domáceho sľubného nadpriemeru prebojovali medzi všeobecne uznávané veličiny technického, prepracovaného a zároveň nekompromisného brutálneho death metalu najničivejšieho kalibru. Ich tohtoročný, v poradí štvrtý album „Passages Into Deformity“ miesto v európskej i svetovej extratriede potvrdzuje a DEFEATED SANITY ukazuje ako kapelu, ktorá to najlepšie ešte zjavne nemá za sebou.

Z podobného, snáď o čosi priamočiarejšieho súdka sú talianski PUTRIDITY. Majú na konte zatiaľ dva albumy a splitko, všetko v duchu veľmi rýchleho a surového extrémneho death metalu. Predstavte si menej temných, skôr na gore orientovaných INTERNAL SUFFERING, nie až takých podladených a vyhladzovacích BRODEQUIN, a tak zhruba budete vedieť, do čoho idete.

Nováčikmi na scéne nie sú ani švédski VOMITOUS. Napriek vzniku v roku 2001 dlhohrajúci album zatiaľ nemajú, vydali dva splity, dva single a najnovším materiálom je tohtoročné EP „Empires Of Great Enslavement“, prinášajúce vydarený mix švédskej BDM klasiky, ako ju poznáme napr. od DERANGED, a americkej slamming BDM školy.

Koncert otvoria bratislavskí MORTALLY INFECTED, po MCD „The Age Of Eclipsed Humanity“ občas nazývaní aj „slovenskí DISGORGE“. Tí sa po dlhšom útlme opäť preberajú k aktivite a budú hrať predovšetkým z nového materiálu, ktorý by mal byť nahraný na budúci rok.

Túto vybrane zostavenú brutal deathmetalovú súpravu budete môcť oceniť 30. novembra od 19.00 v košickom Collosseu za desať euro. Deň predtým sa zahraničná trojka + TYPHOID predstaví v Olomouci v S-Cube od 19.00 za 250 Kč.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits