č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Koncert Dark Tranquillity + Death Angel + Tristania v Praze
zdroj Cenda Kadlec / Obscure promotion, 20.11.2013



Dark Tranquillity (SWEDEN)
Death Angel (USA)
Tristania (NORWAY)
Dew Scented (GERMANY)
Adimiron (ITALY)
Extrema (ITALY)

Streda 27.11.2013 - Praha - Futurum, Zborovska 7
Start: 17:45 Vstupne: 540,-Kc (predprodej) / 590,-Kc (na miste)



Luxusni balicek, slozeny ze dvou na sobe nezavislych turne, se bude rozbalovat 27. listopadu v Praze v klubu Futurum. Na jednom podiu se zde setkají kapely DAK TRANQUILLITY a TRISTANIA, kteri momentalne putuji Evropou v ramci „Construct Tour“, a take DEATH ANGEL, DEW SCENTED, ADIMIRON a EXTREMA, kteri taktez absolvuji svou podzimni evropskou snuru. Vysledkem pak bude atraktivni mix kapel a stylu, pricemz celkovy pocet kapel dava tusit, ze se bude jednat pomalu o mensi klubovy festival.

Vzhledem k technicke narocnosti a kapacite klubu byla akce presunuta z puvodne avizovane Nove Chmelnice do klubu Futurum na Smichove. Vstupenky na tuto koncertni udalost jsou k dostani ve vsech beznych predprodejich, blizsi informace poskytne web poradajici agentury www.obscure.cz.

Celemu veceru budou vevodit duchovni otcove specificke odnoze melodickeho death metalu, zvaneho take jako „göteborsky“, Svedove DARK TRANQUILLITY, kteri letos vydali novou desku „Construct“ a zejmena prave ji bude venovana velka cast jejich koncertniho setu. Pozice DT na metalove scene je podobna konstante, ktera cni v nemenne pozici v casoprostoru a je imunni na okolni vlivy v podobe menicich se vkusu, stylu a nazoru na hudbu. DT radu let inovuji svuj melodicky death jen v ramci jemnych invenci, delaji to kultivovane a promyslene a prave to je zrejme jeden z faktoru, proc se mohou pochlubit tak pocetnou fanouskovskou zakladnou. Se sikovnosti zrucnych rutineru si pohravaji s intenzitou, dynamikou a odlehcenymi aranzerskymi klickami prevazne klavesoveho puvodu. Nova deska „Construct“ neznamena zadny stylovy prevrat, DARK TRANQUILLITY na ni pouze potvrzuji sve neotresitelne postaveni v ramci daneho hudebniho zanru a pro jejich verne fanousky to je ta nejlepsi pozvanka na prazsky koncert.

Co-headlinerem tohoto koncertu bude americka thrashmetalova ikona DEATH ANGEL, kapela, ktera startovala svou karieru spolecne s velikany zanru jako je METALLICA, MEGADETH nebo SLAYER, se po svem rozpadu v devadesatych letech dala na pocatku tisicileti opet dohromady a od teto doby opet plnymi dousky rozdava radost z poctiveho thrashe. Podobne jako DT budou na tomto turne propagovat svou letosni novou desku nazvanou „The Dream Calls For Blood“. Z nove nahravky opet cpi lehkost, hitovost a hlavne pohoda, ve ktere se momentalne tato thrashova legenda naleza.

Jako dalsi se behem vecera predstavi gothic metalovi prukopnici z 90. let, norka kapela TRISTANIA, ktera zapocala svou novou eru s novou vokalistkou Mariangelou Demurtas. Take TRISTANIA se proto aktualni turne vybavila novou desku, ktera pojala jmeno „Darkest White“.

Dalsimi kapelami jsou nemecti thrasheri DEW SCENTED, italsti progresivci ADIMIRON a taktez italsti thrasheri EXTREMA.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits