č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Koncert Die Krupps + Vigilante + Chant
zdroj Cenda Kadlec / Obscure promotion, 7.2.2014



Die Krupps (GERMANY)
Vigilante (CHILE)
Chant (USA)

Sobota 15.02.2014 - Praha - Rock Cafe, Narodni 20
Start: 20:00 Vstupne: 590,-Kc (predprodej) / 650,-Kc (na miste)=20



Velka udalost ceska 15. unora prazsky klub Rock Cafe, kde se predstavi nemecti elektro/industrialni prukopnici DIE KRUPPS. Jedna z nejvyraznejsich evropskych kapel osmdesatych a devadesatych let zde v ramci sveho evropskeho turne predstavi nove album "The Machinists of Joy", ktere se stalo nastupcem sestnact let stare nahravky "Paradise Now".

Kdyz pred vice nez triceti lety zacali DIE KRUPPS s kombinovanim odlisnych zanru jako jsou elektronika, industrial a metal, znamenalo to na tehdejsi hudebni scene doslova poprask. V dnesni dobe jiz sice hudebni fuze nicim vyjimecnym nejsou, presto vsak jmeno DIE KRUPPS neustale rezonuje patricnou vahou. Spolecne s KRAFTWERK a EINSTÜRZENDEN NEUBATEN totiz tvori nesmrtelnou trojici, ktera zasadnim zpusobem definovala podobu elektro/industrialni hudby na mnoho dalsich let.

Skupinu zalozil v roce 1981 zpevak, kytarista a klavesista Jürgen Engler a jiz na debutovem albu prevazoval industrialni zvuk, postaveny ciste na hlucich a uderech na kovy. Na dalsich nahravkach jiz dostavala vice prostoru elektronika, kterou doplnovaly metalove kytary a agresivni zpev. DIE KRUPPS se v te dobe zaradili mezi hlavni predstavitele tzv. electronic body music. V roce 1997 se rozloucili albem "Paradise Now", aby se opet vratili na scenu v roce 2005 v ramci sveho petadvacetileteho jubilea.

I soucasnou podobu DIE KRUPPS, ktera je aktualne k poslechu prave na posledni desce "The Machinists of Joy", charakterizuji chladne kytary podkreslene elektronikou. Krome noveho materialu se tak fanousci, kteri navstivi blizici se prazsky koncert, mohou tesit i na nesmrtelne hity jako "Fatherland", "Isolation" nebo "To The Hilt". DIE KRUPPS se navic obratili s prosbou na sve fanousky, kteri si nyni mohou vybrat jake songy z nove desky by si prali na koncertech slyset zive. Hlasovat lze na FB profilu kapely.

Jako support vystoupi chilsky industrialni projekt VIGILANTE, za nimz stoji znama persona Ivan Munoz, a ktery se predstavil mj. jako support na jihoamerickem turne Nine Inch Nails. Cely vecer pak odstartuje industrial/electro projekt Americana Bradleyho Billse z nazvem CHANT.

Vstupenky na koncert DIE KRUPPS, VIGILANTE a CHANT jsou jiz nyni k dostani ve vsech beznych predprodejnich sitich. Blizsi informace o koncertu naleznete na webove strance www.obscure.cz.

Souvisejici odkazy:
www.rockcafe.cz
www.die-krupps.de



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits