č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Kapela okolo Kaia Hansena sa vracia s novou energiou napriek katastrofe!
zdroj EPG, 13.3.2014



„Empire of the Undead Tour“
Gamma Ray (GER), Rhapsody of Fire (IT) + 2
22.3.2014 Bratislava, 24.3.2014 Košice



Stálica na svetovom rockovom nebi v čele s Kai Hansenom vydáva vo februári svoj nový štúdiový album Empire of the Undead. K nemu plánuje najprv plánované ako kratšie, momentálne už obsiahle turné v EU a keďže tu kapela má svojich verných fanúšikov, musí sa ku nim vrátiť. Bude to už 11 rokov, kedy gama-lúče prvýkrát zažiarili na Slovensku a odvtedy sa sem pravidelne vrátili a vždy svojim fanúšikom odovzdali skvelú show a išli na plný výkon.

Hosťom turné v dvojzáprahu budú nemenej známi talianski symfo-metalisti Rhapsody of Fire so svojím štýlom, ktorý nazvali kritici aj „Hollywood metal“, pretože tu v maximálnej miere hudobníci kĺbia metalovú hru s klasickým pojatím a nástrojmi. Kapela tiež nie je začiatočníkom a má všade po svete svoje zázemie. Jedná sa pravdepodobne o najznámejšiu taliansku metalovú veličinu. V pozmenenej zostave mieri na Slovensko po 3 rokoch. Fabio Lione, Alex Staropoli a Alex Holzwarth však v kapele stále sú, takže lineup dobrý, všetko dobré.... Nový album vyšiel práve v novembri 2013 pod názvom "Dark Wings Of Steel" – pozvánka k albumu : Silver Lake of Tears :
www.youtube.com/watch?v=bC3tbfhpKqM



Napriek tomu, že kapelu Gamma Ray počas ich juhoamerického turné (koncom roka 2013) postihla obrovská katastrofa - a to že im vyhorelo ich vlastné štúdio v Hamburgu (celé zariadenie štúdia, nástroje, zlaté a iné platne za predaje a spomienky na celú éru v Helloween a Gamma Ray) a že im poisťovňa nepreplatí ani cent, kapela pozbierala všetky sily a dokončila nový album. Ten podľa prvej zverejnenej skladby v sebe ukrýva aj výrazný podiel agresivity, ktorým možno kapela čiastočne vykrýva, či ventiluje obrovskú stratu...

Samotná skladba nepostráda typické gammarayovské tempá, melódie, nasrdené metalové riffy a veľkú pestrosť... Fanúšikovia znalí éry Kai Hansena (gitara, spev) v Helloween, poľahky odhalia inšpiráciu z tej najpravejšej zlatej éry, rokmi 1985-86 a aj vďaka Kaiovmu výkonu za mikrofónom cítiť plynulé pokračovanie tejto éry, napriek tomu že už je to takmer 30 rokov !

Album bude prvým dlhohrajúcim počinom, kde sa za bicími nástrojmi objaví nováčik Michael Ehré, ktorý však svoju úlohu zvláda doslova skvelo, po svojom predchodcovi Danielovi Zimmermannovi, ktorý podľa všetkého nadobro skoncoval s hudobnou kariérou... Michael však prevzal na seba ťažkú úlohu nahradiť Zemmermanna veľmi zodpovedne a podľa prvých - nadšených ohlasov fanúšikov, pôjde o veľmi dobre komplexne prijatý album kapely po poslednom štúdiovom 4 roky starom „To The Metal“ z roku 2010.

Album „Empire of the Undead“ vyjde až 28.3.2014, avšak exkluzívne až v 4 verziách, a to ako CD; CD + DVD BOX; LP a BOXSET obsahujúci CD, DVD, 7“ SP (vinylový singel), tričko, plagát a 6 fotografií, si budú môcť album aj fanúšikovia prednostne aj na slovenských koncertoch kapely! Nevýhodou pre zberateľov je, že rôzne vydania budú mať aj iné farebné prevedenie, biele, čierne a zlaté...

Skladba a video Hellbent : www.youtube.com/watch?v=KJ2E_8V7-5w&feature=youtube_gdata_player

Taktiež spolobojovníci na tomto turné, Rhapsody of Fire, prišli s novým klipom : Dark Wings of Steel :

www.youtube.com/watch?v=j3_OzLpBysU

Takže Gamma Ray + Rhapsody of Fire - to najlepšie naživo zo všetkých albumov už 22 a 24.3 v Bratislave a Košiciach !!!



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits