r e p o r t á ž e  i n c i p i t u m
 r e p o r t á ž e
 r e p o r t á ž e  r e p o r t á ž e

úvod
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
skupiny
ziny
kluby
rôzne

e-mail
guestbook

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]


Hate´N´Roll Party No.3
Thalarion, Sanatorium, Pyopoesy, Symphony Of Destruction
26.1.2002, DK - Liptovsky Mikulas

Skoda, ze som sa sem dostavil o nieco neskor ako som chcel... Mal som dost prace a tak som na miesto koncertu prisiel namiesto o 17.00 o dve hodiny neskor... Zial dialnicnu znamku som si este nekupil a tak som musel do Mikulasa sypat po vedlajsich cestach co bolo sice o par minut a kilakov dlhsie ale aj tak sme sa z Rastom zabavili...
Aspon som mal s kym ist, lebo jedini dvaja Ruzombercania, ktori sa dogulaju na dobru akciu 20 km daleko som ja a Rasto z Dementoru, Acoasmy... No co uz, uz to tak asi byva, ze na Kabat sa vyberie z mesta 35 Death a Black Metal fans a to stovku kilakov a na dobru podzemnu akciu... No, seriem na to, takyto ludia scenu aj tak nijako nepodporia...
NNuz, dostavili sme sa akurat, ked hrali PYOPOESY ! Poznam ich cely material, je to celkom fajn melodicky Death metal a co sa mi paci najviac, aj ked ich nahravky nepatria do spicky, teda pre mna, aby som ich neurazil, patria k urcite najsympatickejsim spolkom na scene ! Ich pristup, aktivita, su super a strasne im fandim aby sa uz dostali k nejakej zmluve ! No, zase som to do riti prerusil... Ked som vchadzal do saly, prekvapili ma zname riffy a pomyslel som si, kurva, az tak dobre ich tvorbu zase nepoznam aby som to vedel podla par tonov a v tom ma to trklo… TWISTED SISTER!!! To bol kover, kurva toto ma totalne zabilo a pocut to, to bol najhodnotnejsi zazitok toho vecera !!! Myslim, ze potom chalani este zahrali 2 skladby a isli... Ale urcite ich niekde opat uvidim a vychutnam si cely koncert.
Cez prestavku som nasiel v bare zname tvare a tak som sa trochu zakecal... Este chvilu som klebetil aj ked som uz pocul buracave tony a tak som sa vykotulal aby som sa pozrel na SANATORIUM, ktori su doslova prespikovani a ovesani kvalitnymi reakciami na ich meno prakticky z celeho sveta. Pravdupovediac hudobne to za postavenim ich mena dost zaostava, ale aj napriek mnohym nazorom ludi zo sceny a to najma hudobnikov, mne sa ich tvorba v poslednej dobe zacina zahryzat pod kozu. To, co hraju teraz sa da nazvat Brutal US Death Metal a vobec mi nevadi, ze nejde o prezentaciu techniky... Je to riadne tazke a drsne maso a to mi bohato staci. Aj ich vystupenie bolo brutalne a stretavalo sa s ohlasom pod podiom. Jedina vec, co mi vsak na SANATORIUM vadi su tie pripecene nazvy skladieb. Ale mozno to k tomu patri, je to nakoniec ich vec... Dobry zvuk dovolil vyzniet tazkym riffom a aj Martin zahulakal dost brutalne fajn akcia, zahrali dost veci z noveho albumu, ku ktoremu som sa dostal zial iba dnes a hned som ho aj vypocul... no a potom prenechali miesto dalsej kapele.
Na podium sa vyniesli klavesy, trochu sa to upravilo a zacali THALARION. Myslim, ze z ich setu som videl najmenej, no zato to bola najhodnotnejsia kapela. THALARION je zabehnuta kapela, ktora je najznamejsia asi na severe Europy vdaka ich vydavatelstvu MIGHTY MUSIC! Ich oba albumy sa dostali v hodnoteniach kritiky dost vysoko a dnes je aj ich prezentacia na podiu vyborna! Hrali absolutne presne a bez akehokolvek zavahania. Nalada bola myslim v pohode a to je pre kapelu asi najdolezitejsie... Nepoznam ich tvorbu natolko, aby som dokazal rozoznat ich skladby, no boli tam ludia, ktori ich vyslovene zrali a to sa mi pacilo. Skoda, ze tych fans nebolo o stovku viac... THALARION zahrali perfektny koncert a verim tomu, ze so svojimi skusenostami sa takto prezentuju stale.
Poslednou kapelou bola na poslednu chvilu ohlasena nahrada SYMPHONY OF DESTRUCTION, ktory v tejto oblasti hrali uz pred JEEL a KRABATHOR tu v Rbk... SOD je kapela zo Zlatych Moraviec, ktora ma perspektivu a ich styl pripominajuci mi ranne HYPOCRISY je naozaj vydareny. Ich Demo CD mam teraz doma a doslova ma polozilo na kolena ! SOD sa pacili aj chalanom z Mikulasa a tak mozu byt vzajomne so sebou spokojni. Aj ked ako posledni nehrali v ulohe headlinera, ludom sa pacili. Ich prejav bol agresivny, brutalny a presvedcivy co kapele na kvalite neuberie. Som rad, ze sa sem SYMPHONY OF DESTRUCTION dostavili, pretoze som opat videl kapelu s velkym potencialom! Dufam, ze to chalani nezabalia a na nasej scene (a nielen tu) si vybuduju silne meno. Urcite totizto na to maju !
Koncert sa skoncil nezvycajne zavcasu, uz okolo pol desiatej vecer a tak sme mohli este chvilu pokecat v miestnom bare. Domaci sa urcite vytratili do miestnych lacnejsich podnikov, niektori odkracali na primestske spoje no a ja som mal cas hodit rec... Mimo ineho tu bola moznost nakupit dost tovaru, pretoze tu predavali Forensick Music, Metal Age a aj Exchange Distro... Pozdravujem touto cestou teda vsetkych co sa sem dostavili aj z vacsej dialky ako Jarko a Peto (dufam ze ty si Peto...) z Metal Age, Veronika a Igor z Prievidze a tiez chalanov z Partizanskeho co s nimi prisli podporit scenu !!! Opat partia z Oravy, ktora sa domov dostavi, ako som sa dozvedel az niekedy za svitania... to stale obdivujem... no a vsetkych ostatnych, ktorych som nepoznal ale prisli sem pozriet sa na dobre kapely. No a predovsetkym, samozrejme chcem vyjadrit sustrast chlapikom, ktori koncert organizovali a uz je tu aj termin na dalsi!!! Dzozo (Jozzo) mi ukazal jeho novu kokotsku gitaru, kt. som este nevidel, Michi tu behal akoby mal starosti no a Andy sa samozrejme iba poflakovala chlastal... Akcia prebiehala pod dobrym zvukovym mracnom a teda niebolo to vobec nic na pindu. Super a tesim sa na dalsie pokracovanie!!! A aby ste ma zase neohovarali, opat som si kupil listok ako vzdy !!! Svedok - Michi... Majte sa teda fajn a uvidime sa na dalsich akciach...

[ Juraj Harin (Immortal Souls Prods.) ]

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

1.3.1999