r e p o r t á ž e  i n c i p i t u m
 r e p o r t á ž e
 r e p o r t á ž e  r e p o r t á ž e

úvod
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
skupiny
ziny
kluby
rôzne

e-mail
guestbook

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]


Masopust 5
Lunatic Gods, Craniotomy, Synthetically Revived, Aggressor
22.2.2002, RC Mlyn - Vrútky

Aj na tento koncert, tak ako predtým som sa veľmi tešil... Niet divu, celkom som za posledné roky vo svojom zaneprázdnení vyhladol a chodiť na akcie nie je vôbec zlé... len sa z nich potom ťažko odchádza. Navyše, čože je to 30 kilákov do Vrútok a na aute? Ľahká pohodička a navyše išiel so mnou ako to už asi bude zvykom aj Rastík no a ešte aj primár z našej štátnej nemocnice, ktorý je verte či nie, fanúšikom tohto žánru. Na koncert sme našťastie prišli načas a hneď sme sa privítali so známymi ľuďmi ktorí tam dorazili. Čo sa týka zostavy, niekedy mám pocit, že Hirax je úplne mimo „mojej" scény, no vždy ma v tej pravej chvíli presvedčí o opaku! Sorry Paľko, nič v zlom... Ku krstu ich debutu prizval práve Acoasmu no a teraz dokonca CRANIOTOMY a SYNTHETICALLY REVIVED a to si ho teda dovoľujem oddane pochváliť a poďakovať sa mu za prezentáciu kapiel, s ktorými spolupracujem. No ale poďme na vec...
Koncert odštartovali domáci Thrasheri AGGRESSOR! Nebol som sa síce na nich pozrieť, lebo som stál dole v chodbe pri krabiciach s tovarom pôvodne určeným na predaj, no nechcem povedať, že by som sa na ich set nesústredil. Síce som občas hodil reč s nejakými maniakmi, ale dosť zodpovedne som ich skladby počúval. Zneli dosť chytľavo a rytmicky a to je skvelé hlavne pre koncertné akcie, kde sa dá nálada vďaka takejto muzike dobre rozbehnúť. A to sa chalanom aj podarilo a ich síce jednoduchá, no úderna Thrashová prezentácia sa mi zdala celkom fajn.
Očakával som však nástup partizánov SYNTHETICALLY REVIVED, ktorí mi spôsobili zažívacie ťažkosti v tom správnom slova zmysle. Ich tvorba, hoci ešte nie je zaznamenaná na nijakom nosiči je výborná a títo chalani si získali povesť famóznej kapely. Očakávania ich nahrávky sú silné a to aj v mojich očiach. Ich vplyv US Brutal scény je jasný a myslím, že ktokoľvek zo Suffocation alebo z Deeds Of Flesh, kto by ich videl by im hrdo podal ruky!!! Táto štvorica prišla na scénu aby prehovorila a povedala kapelám: hej na čo sa tu hráte? kde je vaša tvrdá práca? poznáte iba chľast, alebo viete aj hrať?... to je samozrejme iba moje videnie, nie chalanov z kapely... SYNTHETICALLY REVIVED urobili výbornú atmosféru a bolo nad slnko jasné, že ich set nemôže zlyhať!!! Je to Brutal Death Metal ako prasa, surové mäso a dynamická búrka!
CRANIOTOMY sa nedali vôbec zahanbiť, keď chalani z Partizánskeho nasadili latku kvality dosť vysoko... Štýl CRANIOTOMY je však mierne odlišný a viac inklinuje k modernému poňatiu kde je preferovaná odlišná práca hlavne pri speve. No, Pigo, tento krutý zombík to tu parádne rozdrbal!!! Bol úžasný tak ako aj ostatný chalani z kapely a ako nakoniec aj ich brutálne technické skladby, ktoré mám veľmi rád a dúfam, že sa mi čo najskôr podarí dať to ich CD-čko dokopy... pravdaže ešte pár detailov, ale to zvládne čas... Koncert CRANIOTOMY bol sprevádzaný dobre rozbehnutou atmosférou a ľudia tu v klube sa perfektne bavili. Chlapci moje predstavy o dobrom vystúpení nesklamali a to v človeku zanechá fakt dobrý pocit!!!
Ako poslední sa dostali na pódium domáci šialenci. Dosť ma síce mrzí, že som ich krst, ktorý prebiehal za účasti krstného fotra Shindyho, nevidel, lebo som „musel" odbehnúť do neďalekého Martina na dosť dôležitý „pokec", no Rastík ma ubezpečil, že to bolo fajn a aj keď my nie sme práve najskalnejšími fanúšikmi tejto bandy povedal, že to stálo za to. Verím že áno a to bolo jasné aj s úsudku viacerých ľudí, ktorí mi o koncerte rozprávali. Verím však, že LUNATIC GODS uvidím zase a to nie len raz...
Čo k tomuto všetkému dodať? Hirax si za svoju prácu zaslúži skutočnú pochvalu. Bolo to výborne zorganizované, vstup smiešnych 70,-Sk bol super, škoda, že neprišlo o stovku viac ľudí... Neviem, kde boli obvyklé ksichty, veď aj z Mikuláša prišli iba 3 hlavy tak ako nakoniec z Rbk... Snáď nabudúce. Trochu ma ten deň mrzelo, že sa na asi 6 metrov dlhý stôl nevošli moje 2 krabice s CD-čkami, no ľudia čo tam predávali majú asi seriózny vzťah k tejto činnosti a podeliť sa o miesto by im asi prinieslo značné škodlivé následky a tak sa na mňa pozerali ako na kokota keď som sa dotrepal s krabicami... Ja som ich síce neprosil aby sa posunuli, ale ja by som to urobil aj bez toho aby ma niekto požiadal... No, nedá sa nič robiť, doba je asi taká, že niekto má o tom trochu „mylné predstavy"... No, na mojich koncertoch budú mať títo ľudia dvere otvorené a som nesmierne zvedavý, či aspoň niekto z nich bude vedieť povedať: Vieš čo Juro, tak sorry, nabudúce sa určite vopcháme... Takže týmto posielam „ritný pozdrav"! Čo sa týka mojich pozdravov, opäť sa tu ukázala klasická trojka z okolia Dolného Kubína a Jožko tam dokonca oslávil narodky, takže všetko najlepšie!!! Vonku bola hnusná kosa, ale určite to stálo za to!!! Ja som bol doma už o pol jednej a makal som pri počítači... Nabudúce Masopust určite neobídem a verím, že to Hiraxa neomrzí... Ešte raz vďaka !!!

[ Juraj Harin (Immortal Souls Prods.) ]

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

1.3.1999