r e p o r t á ž e  i n c i p i t u m
 r e p o r t á ž e
 r e p o r t á ž e  r e p o r t á ž e

úvod
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
skupiny
ziny
kluby
rôzne

e-mail
guestbook

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]


Pathology Stench, Ingrowing, Surgical Disection, F.O.B.
22.3.2002, RC Mlyn - Vrutky (SK)

Za smiešne vlezné 70,-Sk sa mi podarilo vyskytnúť sa na ďalšom Hiraxovom záseku, ktorým bola ďalší krvilačný Masopust !!! V súvislosti s týmto ma napadá fakt čo sa týka vstupného, ktorý si nemôžem odpustiť... źudia by totiž mali pochopiť ešte predtým ako sa na koncert vyberú o akú akciu vlastne ide... Pretože tu u nás existujú rovno dva druhy. Jedným sú akcie, nazvime to „domáceho charakteru“ a druhým sú akcie, povedzme „drahého charakteru“, kde sa objavujú zahraničné kapely. U prvých akcií sa spravidla vyskytuje viacero domácich, poprípade českých formácií a ich typickým poznávacím znamením je hojná účasť, nízke vlezné a zabehnuté miesta. Náklady na takéto akcie bývajú väčšinou oveža menšie keď mnohé kapely hrajú na výmenu, ozvučenie býva vo väčšine klubové, poprípade menšieho charakteru za „pár šupiek“... Spravidla tu náklady na koncert nepresahujú 10 tisíc v najdrahších prípadoch... No a akcie kde sa objavujú väčšie kapely sa nezaobídu bez vežkého finančného zaťaženia. Samozrejme náklady za PA, kapely, koncertné miesta, jedlo, hotely... všetko to stojí násobne viac prostriedkov a preto nie je možné takéto akcie robiť za tých istých 70,-Sk. Pochopte, že je rozdiel medzi tým, či sú náklady na koncert 10 alebo 40 litrov a že to sa na vstupnom jednoducho odzrkadliť musí... Neverím, že by ste sa chceli stále pozerať len na domáce spolky a verte, že nielen za seba môžem povedať, že ak sa s tým niečo nestane, za svojimi „hviezdami“ budete musieť chodiť naozaj najbližšie do Prahy alebo Viedne... Ale napadá ma tak ako je možné, že za koncert vo Viedni vysolíte 9 stovák + cestu a keď máte zahraničné kapely na Slovensku, sú vám 3 stovky + cesta veža ? Myslím, že časy sprostých výhovoriek sa skončili... Len takto ďalej podporujte scénu, kým kvôli vám nezdochne !!! No ale aj keď som odpočil, povedal som to bez ohžadu na túto Hiraxovu akciu, ušlo mi to len ako nejaká dilema...
Teda trochu som na koncert meškal a nestihol som F.O.B.... Ich Death metal prepletený Thrash elementami sa mi zdá dosť dobrý, no mal by som ich uvidieť zajtra v Košiciach, takže ma to až tak nemrzelo, počul som na nich dosť pochvalných slov a to je to hlavné.
Na SURGICAL DISSECTION som už bol na mieste a dosť som sa na ich show tešil a to aj z dôvodu, že mám dosť vežký záujem vydať ich druhé CD, pretože ich promáč sa mi celkom zapáčil. Chlapíci sa vrátili rovno zo štúdia kde ich nová nahrávka vznikla a ja sa dosť teším že si ju budem môcť ešte v noci vypočuť. Ich energický valivý brutálny Death Metal je už na istej úrovni a myslím, že by mohol mnohých žudí osloviť svojou dynamikou. Tú chalani predviedli aj tu na koncerte a to prostredníctvom ich starých, ale aj nových skladieb. Hrali asi tak 45 minút a hoci boli unavení z týždennej štúdiovej práce, zahrali skvelo.
Po nich prišli na radu INGROWING, známi šialenci, ktorí majú za sebou už niekožko vydaní a aktuálne aj druhý album ! Ja som ho teraz vlastne dostal od Vlakina za čo mu samozrejme patrí moja vďaka. No a čo povedať k ich vystúpeniu, zahanbene môžem poznamenať, že som ich videl iba 2-krát naživo a víťazne, že to naozaj stálo za to !!! INGROWING je dravá agresívna muzika pohybujúca sa na pomedzí Deathu a Grindu a čo sa dá proti tomu namietať ? V ich profesionálnom podaní celý koncert vyzeral úžasne a to jasne ukázalo, že INGROWING si zaslúžia byť podporovaní čo najväčšmi !!! Hýbať sa začalo aj publikum a to boli prvé pozitívne správy aj spod pódia !!! Chalani rozprúdili výbornú atmosféru a pripravili úrodnú pôdu pre domácich favoritov !
PATHOLOGY STENCH patrí k jednej z najstabilnejších zostáv, keď vďaka dvojke Lubo a Vlado dokazujú extrémne kvality a prednosti ich muziky. Masaker, ktorý tu predviedli zoťal hlavy nejednému človeku pred barom... Ako vždy, po stránke koncertnej sú títo rýchlokrvní dravci vždy na skvelej úrovni. Škoda len, že sú typický svojou nečinnosťou v oblastiach mimo samotnej muziky, mohli byť už aspoň tam kde Vader... Každopádne odohrali „Mutanta“ a to vežmi dôstojne a žudí, ktorí sa na nich prišli pozrieť rozsekali na kusy ! Tí po ich vystúpení padali na podlahu vyčerpaní, poniektorí dokonca mŕtvi... Čo teda nachystajú títo veteráni na svoj tretí dlhohrajúci ??? Nechajme sa prekvapiť no ja verím, že to bude totálny masaker !!!
Ďalší nasopust je teda za nami a opäť sa niesol v spokojnej réžii. Prišiel sa sem pozrieť aj starý kamoš Jano Honč – NAZDAR !!!, samozrejme chalani z Mentality (to už vlastne ex) a so svetlami pomáhal Jarko Vavro... Distro rozbalili Metal Age a tiež Absint no a čo sa týka návštevy, myslím, že Hirax zinkasoval okolo stovky žudí čo je celkom fajn bilancia... Na ďalšom Masopuste uvidíte Root a spol, takže sa do Mlyna opäť tešte, ja tam s vami budem tiež !!!

[ Juraj Haríň (Immortal Souls Prods.) ]

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

1.3.1999