r e p o r t á ž e  i n c i p i t u m
 r e p o r t á ž e
 r e p o r t á ž e  r e p o r t á ž e

úvod
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
skupiny
ziny
kluby
rôzne

e-mail
guestbook

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]


Grave, Disinter, The Forsaken, Avenger
14.5.2002, Golem - Zlin (CZ)

Po včerajšom fiasku, keď nás nechutne osrali (inak sa to fakt povedať nedá) DEEDS OF FLESH a spol. na našom koncerte v Novákoch som bol síce unavený a totálne zničený, no predsa len som sa rozhodol, že na Moravu pôjdem a to nielen kvôli podpore organizátora zakúpením si vstupného, ale aj aby som sa pozrel na tých, čo sa sem srali až zo štátov, respektíve zo Škandinávie... Začiatok akcie bol stanovený na 20.00 a mal som nehorázne výčitky, že iba z domu sme vypadli o pol siedmej ale našťastie sme boli presne o 21.00 na mieste. Cestou nás ešte takmer zabil nejaký idiot čo nám zboku vletel do auta a zdrhol a ja som mal čo robiť aby som sa vôbec udržal na ceste ! No, moji neprajníci budú mať z toho možno radosť, ale ten kokot z Prievidze na „dvojkovom“ Golfe s ŠPZ PD-822AO bude mať teda riadne nechutné ďalšie dni v živote... ale to som odbočil len pre ilustráciu, aby tých nervov nebolo málo...
Teda dorazili sme na koncert kde sa potulovalo nejakých 70 ľudí a chýlilo sa to všetko k začiatku. Pedro bol nútený oznámiť tej chudobnej hŕstke ľudí fakt, že kapely si zvolili veľmi ležérny prístup ku svojim fanúšikom a nejako extra sa do Zlína neponáhľali... AVENGER však odohrali svoj koncertný set a potom nastala pauza ako v prípade nášho koncertu keď sme museli počkať na MALIGNANCY. Akurát s tým rozdielom, že v tomto prípade sa „hlavný“ koncert začal o 01.00 ráno. AVENGER som neodsledoval, nakoľko som strávil určitý čas pokecom s Pedrom, Brunom a Deatherom.
Aj keď si polovica ľudí zobrala vstupné späť a tu ostalo asi tak 50 ľudí, dočkali sa svojho a GRAVE to rozbalili našťastie ako prví. Podľa očakávania, po ich približne šesťročnej odmlke GRAVE hrali len a len staré veci !!! Možno si niekto povie, že na čo potom prišli, ale kto by už chcel počuť tie sračky čo nahrali naposledy. Určite sa chcú vrátiť ku starým koreňom a veru inú možnosť nemajú ako ukázať sa v starom dobrom háve. GRAVE vystupovali dosť sebavedome, no hlavne ich basák vyzeral dosť trápne, viac-menej ako US „hardkorák“, tučniak v rozgajdaných teplákoch a triku... Inak fajn vystúpenie s dobrým zvukom a čo je najdôležitejšie, galériou ich nádhernej starej tvorby.
DISINTER sem docestovali myslím z Chicaga a svoj brutálny set nemohli odpáliť inak ako bezchybne ! Ich valivý, hutný a brutálny Death Metal sa nezaraďuje k typu moderného US Brutal, no je dynamický a fakt agresívny. Za výbornú sa dala považovať ich pódiovka, pretože sa vedeli kývať a hlavne vokalista bol typicky chorobný američan s totálne brutálnym a vážnym výzorom. Svoje tiež urobil gitarista Mike, ktorý je potetovaný snáď aj na „fazuli“. DISINTER mali tiež super zvuk a predstavili prierez svojou doterajšou tvorbou.
Poslednými účastníkmi koncertu boli švédi THE FORSAKEN. Keď začali boli takmer 3 hodiny ráno a tak vedeli, že nemá extrémny význam to moc preťahovať a po prestavení aparátu a ozvučení spustili typický severský Death Metal plný melodiky, ktorý je vlastne čiastočne líznutý Goteborg scénou a čiastočne prešpikovaný práve starou školou typu GRAVE. Po inštrumentálnej stránke boli určite najlepší a hlavne ich gitarista na svojej gitare masturboval fakt obdivuhodne. No, o pol štvrtej ráno sme museli so Zlína vypadnúť, pretože do Ružomberka je to 250 kilákov a robota, to viete, nedá sa odložiť...
Domov, teda vlastne rovno do roboty sme prišli o 06.15 s fantastickým pocitom dobrého kultúrneho zážitku s totálne falošnou kulisou. Aj keď mi je jasné, že GRAVE možno nie je ťahákom pre mladých ľudí, takáto účasť skutočne odrádza od organizovania čohokoľvek. Na druhej strane, keď vás ojebávajú takíto debili ako GRAVE alebo DEEDS OF FLESH, ktorým ste ochotní splniť každé želanie len aby sa cítili dobre. Čo však proti takémuto prístupu kapiel spraviť ? Práve vy, ľudia ich terorizujte a dajte im najavo, že oni potrebujú nás, priaznivcov viac ako my ich !!! Díky Pedro za fajn koncert ! Pozdrav posielam všetkým, čo tam boli, od Bruna, cez Avenger, Láďu Pukýša a Deathera, až po chalanov z Dubnice !

[ Juraj Haríň (Immortal Souls Prods.) ]

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

1.3.1999