r e p o r t á ž e  i n c i p i t u m
 r e p o r t á ž e
 r e p o r t á ž e  r e p o r t á ž e

úvod
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
skupiny
ziny
kluby
rôzne

e-mail
guestbook

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]


Cephalic, Pyaemia, Godless Truth, Malignancy, Disgorge, Deeds Of Flesh
14.5.2002, Planet Music - Viedeň (A)

Po približne hodine a pol spánku som deň trávil v práci. Celý deň mi vŕtalo hlavou, či sa mám ísť na ten Disgorge a Deeds pozrieť do Viedne. Aj by som bol býval chcel, ale vzhľadom na skutočnosť, že som na cestu do Novák prejebal svoje posledné peniaze som túto možnosť zavrhol. V priebehu poobedia sa však nado mnou zľutoval jeden skvelý dobrodinec a tak naša delegácia vyštartovala, smer juhozápad.
Ucho, Martin Belobrad, Peťo Horník , Brodequin a ja sme po menšom blúdení v rakúskej metropole do Planet Music dorazili okolo ôsmej hodiny. Po vystúpení domácich brutalíkov Cephalic v tej chvíli končila svoj set holandská Pyaemia, čo ma strašne nasralo. V každom prípade, ten kúsok čo sme stihli bol perfektný. Nevadí, hádam ich uvidím nabudúce.
V prestávke medzi Pyaemiou a Godless Truth som obehával celý klub a prehodil pár slov s ľuďmi z Deeds of Flesh, Malignancy a Disgorge. Všetci svorne ako dôvod vynechania Slovenska z rozpisu turné obhajovali tú istú verziu, aká bola deklarovaná v Novákoch. Jediní Disgorge však vyjadrili svoju „aspoň-akokeby-ľútosť" nad neuskutočneným koncertom. Ako som sa dozvedel, zo svojho nového CD Consume the Forsaken iba na nemeckom Fuck the Commerce Feste predali 250 kusov. Počas vystúpenia Godless Truth sme sa s Diegom (gitara) celkom dlhú chvíľu vykecávali pri jointe pred klubom. Bol vážne milý a správal sa slušne, čo sa nedá povedať trebárz o Jacoby Kingstonovi z Deeds. O tom potom....
Malignancy mali opäť a klasicky perfektný koncert. Ich nášup v live prevedení vážne trhá riť!! Hrali podobný set ako v Novákoch, ale vzhľadom na chladných diletantských rakúskych fans neboli takí entuziastickí. V Novákoch boli určite lepší. Dokonca našej päťčlennej slovenskej obci venovali skladbu. Milé...
Zato Disgorge zahrali taký koncert, o akom sa mi ani nesnívalo. Miesto speváka AJ Maganu, ktorý spieval v Deprecated s nimi chrochtal Jamie Bailey zo známej brutal-grupy z Tennessee, Brodequin. AJ totiž zostal pri svojom novom prírastku do rodiny. Vystúpenie tieto kalifornské kundy zahájili skladbou Atonement z Cranial Impalement, druhá hneď nasledovala She Lay Gutted..., to bol môj koniec, a nielen môj. Neuveriteľne precízny ultratechnický brutálny ako sviňa deathgrind. Kto má rád Disgorge, nepotrebuje komentár. Hrali aj skladby z nového CD, ktoré sú síce viac priamočiare, ale možno o triedu premakanejšie a viac brutálne. Disgorge sú skutočne majstri techniky a kompozície! Basák Ben hral všetkými piatimi prstami a jeho linky bolo ťažko čo i len sledovať, nie to ešte rozmýšlať ako sa to dá zahrať. Odkedy som Disgorge videl naposledy, nenormálne vyzreli. Bubeník Ricky Myers bol šialený kokot, bezmocne som sledoval jeho na milisekundu presné striedanie rôznych breakov, veľa druhov klepačiek a všeliakých technických lahôdok. To isté platí o Diegovi, tie postupy asi nikdy nepochopím... Bolo to jednoducho dokonalé!! Pre prívrženca surového death metalu siedme nebo!!
Deeds of Flesh zahájili svoj 1,5-hodiny trvajúci part úvodnou skladbou z Trading Pieces. Mali vlastného zvukára a bolo badateľné, že sa ich zvuk menil v závislosti od albumu, z ktorého boli dané skladby. Niet im čo vytknúť, hrali z každej dosky Nesmierne ma potešila Infecting Them With Falsehood z môjho obľúbeného Inbreeding. alebo trebárs Acid Troops. Vo venovaní jednej skladby kapele Malignancy však Jacoby povedal niečo, čo ma vyslovene nasralo. Rozprával čosi v štýle „tak chalani vy ste sa včera zajebávali na Slovensku…" a komentár ukončil hláškou „too much shit." Neviem čo mal na mysli, ale ak to, na čo myslím, je to pekný kokot..
Na viedenskom koncerte sa zúčastnilo úbohých 50 až 70 fans, čo je na takéto kapely čistý výsmech. Prevažnú väčšinu ľudí tvorili „sviatoční metalisti", ktorí si oblečú triko Marduk alebo Cannibal Corpse a idú na „nejaký koncert." Čo už, mám pocit, že motivácia Deeds nespočívala v atmosfére, ale zisku. Ale to je iba môj dojem. V tento večer to u mňa jednoznačne vyhrali Disgorge!!
Cesta domov bola úľavou a po minime spánku som aj ďalší deň strávil na pracovisku.

[ Fokus (Rogerzine) ]

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

1.3.1999