č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


ČERVENÍK 2008: 43. ročník osláv spevu, hudby a tanca
zdroj Agentúra DUNA, 7.8.2008 (aktualizované)



ČERVENÍK 2008
43. ročník - Amfiteáter Červeník
08. - 09. - 10. 08. 2008



Červeník 2008 otvorí svoje brány piatok, 08.08.2008. 43. ročník svojim vystúpením obohatí skupina, ktorá zmenila ponímanie folklórnej hudby v postavení modernej hudobnej scény. Skupina, ktorá je obľúbená nielen u divákov, ale aj odbornej verejnosti, o čom svedčí množstvo ocenení, ktoré získali od akademikov pri udeľovaní cien ANDĚL, Český lev, multiplatinové a platinové dosky. Skupina, ktorá sa hrdo hlási ku svojim česko-moravským koreňom. Skupina, ktorá hudbu považuje za univerzálny komunikátor, v rámci svojej tvorby spojili folklór s filharmóniou, írskymi prvkami, rockom, ale i japonskými bubnami... Nie je ňou nik iný ako česká skupina ČECHOMOR.

Toto výnimočné zoskupenie zavíta druhý augustový víkend na 43. ročník festivalu ČERVENÍK 2008. Festival, ktorý v sebe taktiež spája tradičné kultúrne prvky, s modernou hudobnou produkciou. Skupina sa tak stáva synonymom tohto festivalu, pretože v sebe pojí všetko, čo predstavuje aj festival Červeník. Symbolika, s ktorou sa stretávame zanecháva nemiznúcu stopu v pamäti. Skladby, ktoré neustále rezonujú éterom, si vypočujete i tu: Ach Bože z nebe,, Šimbolice, Mezi horami, Slunéčko...

Pri oboch, zoskupení ČECHOMOR i festivale ČERVENÍK, je najlepším odporúčaním jediné: vidieť, počuť a zažiť na vlastnej koži.

Rovnaké odporúčanie platí aj pri umelcovi VÁCLAVOVI NECKÁŘOVI. Obľúbený český popový spevák a herec. Človek s rôznorodým talentom, je ďalším interpretom, ktorý zavíta na 43. ročník festivalu ČERVENÍK 2008.

Spolu s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou vytvorili nezabudnuteľné spevácke trio Golden Kids. Ku sláve mu dopomohla i úloha vo filme Ostro sledované vlaky, ktorý bol ocenený Oscarom. Sám seba prezentuje predovšetkým ako speváka. Na svojom konte má viac ako 20 LP platní a vyše 30 CD. Skladby: Ša-la-la-la-li, Stín katedrál, Lékořice, Massachusetts, sú hity, ktoré jednoducho nestarnú. Nielen tieto, ale aj na desiatky ďalších šlágrov sa môžete tešiť počas jeho vystúpenia na festivale ČERVENÍK 2008.

Okrem hore uvedených sa tešíme na Zuzanu SMATANOVÚ, DESMOD, POLEMIC, HORKÝŽE SLÍŽE, HEX, SLOBODNÚ EURÓPU, KONFLIKT a ďalších skvelých hudobníkov, ktorí sa už nevedia dočkať skvelej atmosféry.

Vstupenky na 43. ročník festivalu ČERVENÍK sú už v predpredaji v sieťach: www.ticketportal.sk, www.eventim.sk a www.ticket-art.sk.
Zakúpiť si môžete vstupenku na:
- Piatok: Sk 300,- / na mieste Sk 400,-
- Sobotu: Sk 200,- / na mieste Sk 300,-
- permanentku: Sk 500,- / na mieste nepredajná.

Príďte sa osviežiť dávkou emócií na 43. ročník festivalu Červeník. Ste srdečne vítaní.

Viac info nájdete na: www.agenturaduna.sk.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits