č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Novinky Double Head Productions - MR.BIG v rannej šou Slovenského rozhlasu
zdroj Raymond Kaňa / Double Head Productions, 23.5.2011



Možno Vás zaujmú nové správy na záver mája od „Dvoch hláv“, najprv v skratke:

  • MR.BIG – na vlnách rádia Slovenskov, v SME a Pluske !
  • Neal Morse - Rasťo Šimášek zo Slovenského rozhlasu vyspovedal Neala pred jeho Slovenskou premiérou 10.6. v Bratislavskom MMC
  • P.O.D. - zrušené turné po Európe !
  • SAXON a KORPIKLAANI - na Topfeste !
  • URIAH HEEP prvý krát v Banskej Bystrici !
  • STEVE HACKETT, pôvodný gitarista GENESIS prvý krát na Slovensku – 14.7. v MMC Bratislava !



Najprv tá zlá správa:

Skupina P.O.D. plánovala absolvovať v máji a júny 2011 Európske turné prostredníctvom agentúry „WE ROCK U“, vlastnenej pánom Menno Zweersom z Holandska.
Majiteľ vyhlásil bankrot a kapela turné v pôvodne plánovaných termínoch zrušila, zatiaľ bez konkrétnych detailov. Údajne sa turné presunie na jeseň. Doposiaľ čakám a predpo-kladám, že aj moji kolegovia promotéry v Európe, na vysvetlenie zo strany P.O.D. a ich managementu. Zatiaľ sa len na facebookovej stránke kapely objavilo nasledovné prehlá-senie:
POD-Payable On Death P.O.D. is being forced to postpone their May and June European touring plans due a contractual breach by the organizing tour promoter. More disappointed than their fans, the band will be working with different promoters to return to Europe in the Fall with specific announcements coming soon.
O nových skutočnostiach, týkajúcich sa koncertu P.O.D. budem informovať obratom, akonáhle dostanem oficiálne stanovisko od P.O.D.



Teraz tie dobré:

V „predvečer“ koncertu (26.5. MMC – Bratislava) MR.BIG – hosťami Romana Bomboša už v sobotu 21.5. o 15:20 a v rannej šou Rádia Slovensko v stredu 25.5. o 7:20.
Roman Bomboš je veľkým fanúšikom skupiny a po telefonickom rozhovore so slávnym spevákom Erikom Martinom mi ešte v ten večer v opojnom nadšený zatelefonoval, a podelil sa so mnou o tento skvelý zážitok. Pokiaľ si naladíte Rádio Slovensko zajtra (sobota 21.5). o 15:20 a v stredu (25.5.) počas ranného vysielania o 7:20, budete si môcť vypočuť záznam rozhovoru, ktorý pre Vás Roman pripravil !
www.youtube.com/watch?v=4-H4nvb_wDM&playnext=1&list=PLD822541FC979A15F
www.slovakradio.sk

Jedna z britských legiend tzv. „New Wave of the British Heavy Metal“ - SAXON si dokázala udržať svoje pevné miesto v showbiznise a dodnes je družina okolo pôvodného speváka Biffa Biforda a gitaristu Paula Quina schopná nahrávať kvalitné albumy a patriť k vyhľadávaným koncertným atrakciám. To sú dôvody prečo bola kapela poctená aj miestenkou medzi headlinermi najväčšieho metalového festivalu v Európe v nemeckom Wackene a teraz si koncertnú energiu známeho kvintetu budú môcť overiť ich slovenský fanúšikovia a návštevníci Topfestu 1.júla, ktorého usporiadateľom je známa agentúra DUNA:
www.ticketportal.sk/podujatie_search.asp?ID=15344
www.youtube.com/watch?v=hU6j31nrLMs
www.topfest.sk/new/2011/index.php

Dôvod na dobrú zábavu prináša aj potvrdenie ďalšieho co-headlinera Topfestu - veselá partička z Fínska KORPIKLAANI počas svojho setu zrejme nikoho nenechá ľahostajným niekde v pozadí: www.youtube.com/watch?v=e7kJRGPgvRQ.

URIAH HEEP - skupina je na palube s novým bubeníkom Russellom Gilbrookom neuveriteľne vitálna a jej koncertná sila je na vrchole. Desať rokov museli fanúšikovia „Uriášov“ čakať na svoju dávku medzi albumami „Sonic Origami“ (1998) a „Waking the Sleeper“ (2008). Tentoraz je pauza stráviteľná – v tomto roku sa hlásia s čerstvou novinkou „Into the Wild“. Vynikajúca správa pre Stredoslovákov !
URIAH HEEP sa vôbec po prvý krát predstavia v Banskej Bystrici 18. októbra v OC Europa – v priestoroch Ministry of Fun. Vstupenky budú v predaji už onedlho !



26.5. MR.BIG – MMC, Bratislava
09.6. Neal Morse Band – Retro Music Hall, Praha
10.6. Neal Morse Band – MMC, Bratislava
17.6. ELVIS LIVE! – výstava v OC Vaňkovka, Brno
17.6. Boban i Marko Marković Orkestar, corporate event
17.6, ART FILM FEST, Trenčianske Teplice, booking zahr. hosťa
01.7. SAXON (UK) - Topfest
01.7. KORPIKLAANI (Fin), Topfest
07.7. OFRIN (Izrael) festival POHODA
14.7. STEVE HACKETT (UK) & DJABE BAND, MMC, Bratislava
13.8. HELLOWEEN (D), Terchovský Budzogáň
13.8. MANTICORA (DEN), Terchovský Budzogáň
18.10. URIAH HEEP, Ministry, Banská Bystrica
15.-25.11. DESMOD, Slovenské akustické promo turné k novému albumu



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits