č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Čad – Ťažký kov 12“ LP
zdroj my sleepinng cat, 18.11.2011



Po šiestich rokoch exhumácie vydá My Sleeping Cat vinylovú verziu nového albumu svätojurskej ripcore úderky ČAD. Album sa volá „Ťažký kov“, má 11 skladieb a výsledný zvuk je dielom floridského štúdia MANA. Platňa vyjde vo dvoch verziách, tú farebnú si je možné rezervovať už teraz.

ČAD sa na slovenskej scéne pohybuje už dlhé roky a ich hudobný prejav prešiel pestrým vývojom. Po deme „Na odstrel“ (1998), prišiel prvý zo split singlov s AHUMADO GRANUJO, aby neskôr nasledovali ďalšie s DISCHORD, GROSSMEMBER, ENTRAILS MASSACRE, UNHOLY GRAVE alebo RABIES. V roku 2000 vyšiel debutový album „Deadnation“ na švédskom vydavateľstve Downfall records. Štúdiový materiál „Psia krv“ z roku 2007 sa objavil na CD/LP ako split s BETON okrem Čiech a Slovenska aj v Rusku, Mexiku, Švédsku, Poľsku, Veľkej Británii a Francúzsku. Doteraz posledné vydané album „Súkromná vojna“ vyšlo v roku 2009. ČAD majú za sebou koncerty v Taliansku, Nemecku a turné v Brazílii a zahrali si aj s NAPALM DEATH.

„Ťažký kov“ bol nahraný na prelome augusta a septembra v moravskom štúdiu Shaark. O mix a mastering sa postaral Brian Eliott zo štúdia MANA na Floride, kde nahrávali napríklad CANNIBAL CORPSE, DYING FETUS, MADBALL, AGNOSTIC FRONT, SIX FEET UNDER alebo HATE ETERNAL.

Vinylovú verziu „Ťažkého kovu“ vydá nezávislé DIY vydavateľstvo My Sleeping Cat, v minulosti spojené s organizovaním koncertov, fanzinom a distribúciou JUST DO IT YOURSELF!, portálom PRASOPAL.SK.

www.bandzone.cz/cad
www.myspace.com/cadripcore
www.mysleepingcat.info
facebook.com/mysleepingcat



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits