č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Pyrexia odohrá svoj prvý a jedinečný koncert v rámci Slovenska
zdroj Lucas / UG booking agency, 21.2.2013



PYREXIA (legenda US death metalu, New York)
BEHEADED (BDM špička z Malty)
UNFATHOMABLE RUINATION (najlepšia nová BDM banda z Veľkej Británie)

11.3.2013
Košice, Collosseum
19:00
10 €



Zdravím fanúšikov extrémneho metalového undergroundu, prežili sme koniec sveta a ideme ďalej :D. Na mesiac marec sme vám prichystali riadnu mastenicu zo sveta tvrdej muziky. V košickom Collosseum Clube sa totiž 11.3.2013 predstaví legenda NY deathmetalového sveta, ktorá začínala v časoch Suffocation na tej istej úrovni, a zaslúži si podľa mňa obrovský rešpekt.

Kapela s názvom PYREXIA odohrá svoj prvý a jedinečný koncert v rámci Slovenska. Za dobu svojho pôsobenia má na konte 3 plnohodnotné albumy a turné sa uskutoční k 4. radovke s názvom „Feast Of The Unholy Sacrament“, ktorá vychádza začiatkom tohto roka. Ide o porciu poctivého death metalu starej školy a mixom HC vplyvov z 90. rokov. Kapela je neskutočne dynamická a jej prednosťou sú prevažne live predstavenia.

Ako support - aj keď support je zrejme silné slovo - si Newyorčania prizvali kapelu z pomerne nezvyčajného kraja, konkrétne z Malty. Ide o BDM stálicu BEHEADED, ktorá už scéne predsa len niečo ukázala, a že toho nie je málo, dokazuje svojou nabitou diskografiou, ktorá obsahuje jeden minialbum a 4 plnohodnotné albumy, pričom posledný vyšiel koncom roka 2012 s názvom „Never To Dawn“ a v deathmetalovom svete je stále horúcou novinkou. Ide o technicky prepracovaný a intenzívny death metal s občasnou melódiou a nekompromisnou agresivitou tejto maltskej mašinérie.

Tento zbesilý večer bude otvárať ešte pomerne neznáma, ale o to zaujímavejšia novinka v podobe brutalistov z Veľkej Británie s názvom UNFATHOMABLE RUINATION. Na konte majú zatiaľ len demo z roku 2010 a doposiaľ jediný dlhohrajúci album z minulého roka s názvom „Misshapen Congenital Entropy“, ktorý sa nesie v US štýle extrémnych kapiel so slammingovým korením, a čo je v tomto štýle celkom nevídané, pomerne často sa tu a tam objaví psycho sóličko, obohacujúce celkovú nahrávku. Je to riadny masaker a rozhodne sa máte na čo tešiť. Nejde o bežnú akciu, akú máte možnosť vidieť každý týždeň, a o to je cennejšia. Neváhajte a šírte toto posolstvo ďalej medzi zasvätených, nech je podobných koncertov viac a nech sa konajú častejšie !!!



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits