č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Masters Of Rock 2004
Masters Of Rock 2004, 2.-4.7.2004, Vizovice (CZ)
spracoval jimi, 25.4.2004



Mezinárodný letný open-air rockový festival MASTERS OF ROCK, ktorého 2. ročník sa tento rok koná počas troch prázdninových dní 2.-4.7.2004 v areáli likérne R. Jelínek vo Vizoviciach sa s pribúdajúcimi teplotami pomaly blíži a nejeden rockový fanúšik si už teraz denne strihá dielik z pomyselného metra kalendárnych dní, ostávajúcich do začiatku jednej z akcií leta 2004 - víkend s festivalom MASTERS OF ROCK!

Tento ročník bude väčší než ten minuloročný, debutový. Usporiadateľská agentúra Pragokoncert (www.pragokoncert.com) pripravila opäť výbornú dramaturgiu festivalu na celé 3 dni konania festivalu. Organizátori pilne pracujú taktiež na lepšom zabezpečení služieb pre návštevníkov festivalu. Viac dní tak nebude znamenať len viac výbornej hudby a zábavy, ale taktiež viac pitia a jedla, pričom firma Rudolf Jelínek sprístupní návštevníkom viac svojich priestorov, takže návštevníci festivalu si môcť prejsť celý proces výroby slávnej moravskej slivovice a dosýta si ju v areáli aj vychutnať. Organizátori tento rok pripravujú aj kvalitnejšie hygienické zabezpečenie. Pribudne aj viac možností na príjemné posedenie v nespočetných krčmičkách v areáli. Pohodlie, zaujímavý hudobný program a to najlepšie zázemie pre návštevníkov, to sú ciele, ktoré si usporiadatelia na tento rok vytýčili. Europe

Nuž a na aké vystúpenia a veľké osobnosti svetových rockových pódií sa môžu návštevníci tešit? Medzi hlavné hviezdy tohto ročníku budú patriť legendárni švédi EUROPE, ktorí na toto leto chystajú najväčší comeback roku 2004! Táto švédska kapela, ktorá v 80tych rokoch valcovala svetovú hardrockovú scénu skvelými albumami "Wings of Tomorrow" alebo "Out of This World" a ktorá oslavovala naozaj masívne úspechy vďaka hitu "The Final Countdown", sa vracia v tej najsilnejšej zostave a po festivale Sweden Rock sa predstaví tiež vo Vizoviciach. Stratovarius

Jagajúcou sa hviezdou bude tiež svetová legenda power metalu STRATOVARIUS z Fínska, ktorí na festivale vystúpia vo svojej starej známej a osvedčenej zostave so spevákom Timo Kotipeltem a bubeníkom Jörge Michaelem. Ako už isto všetci vieme, kapelu ovplyvnil ženský element v podobe novej charizmatickej speváčky Miss K a Stratovarius čakajú zmeny. Aké budú a ako dopadnú, to vidíme.

Po úspešnom vlaňajšom turné "Rabbits On The Run Tour 2003" nemeckej speed-metalovej legendy HELLOWEEN, prichystali organizátori bonbónik v podobe ich ďalšieho koncertu! Helloween

Po minuloročnom úspechu koncertu nemeckej hard rockovej kapely DIE HAPPY v čele s češkou Martou Jandovou, ktorá rozbúšila nejedno chlapské srdce svojou nespútanosťou, temperamentom a svojim neodolateľným sex-appealem, prichádza táto formácia opäť, aby tu predstavila nielen svoje nové CD "The Weight Of The Circumstances", ale aj úplne prvý duet Marty so svojim otcom, českým rockerom Petrom Jandou, na jednom pódiu. Ten si potom na festivale spolu s Olympicom zahrá samozrejme tiež.

Medzi ďalšie očakávané vystúpenia bude určite patriť aj koncert fínské kapely THE 69 EYES, ktorá sa pokúsi nadviazať na minuloročný úspech svojich kolegov z Fínska HIM. Ich hudba je harmonická, melodická súhra zvuku gitár so zvukom 80tych rokov a k dokonalosti vyvinutým zmyslom pre melanchóliu. In Extremo

Nemecká banda PINK CREAM 69 ponúkne ťažký, nápaditý rock, známe hitovky, pulzujúce gitary, to všetko vo svojej strhujúcek show, ktorá čaká návštevníkov Masters of Rock.

Ďalším veľkým lákadlom sú nemci IN EXTREMO. Ich ohnivá show je povestná po celom svete a dokonca je možno známejšia než samotná ich hudobná tvorba. Ich originalita a osobitosť živých koncertných vystúpení je snáď bezodná a návštevníci Masters of Rock sa tak majú na čo tešiť! Nuž, uvidí sa, čo predvedú teraz.

Z českej rockovej špičky si budú môcť návštevníci festivalu pozrieť skupiny Tři Sestry, Divoký Bill, J.A.R., Arakain, Wohnout, Vypsaná Fixa, Ready Kirken, Kurtizány Z 25. Avenue a aj mnoho dalších skupín.

Obrovskou novinkou pre tento rok je to, že Masters Of Rock sa uskutoční nielen v Čechách, ale i na Slovensku. Slovenský festival nie je jedinou novinkou, ktorú organizátori festivalu na tento rok prichystali. Celkom čerstvou novinkou je vybudovanie stage určeného pre autogramiády. Vo Vizoviciach ponesie meno "Kooperativa Stage" a bude sa jednať o veľký stan, kde budú počas celého festivalu prebiehať autogramiády účinkujúcích a osobné stretnutia s fanúšikmi!

Zatiaľ najposlednejšou novinkou festivalu je najväčšia krytá festivalová krčma pre 1500 ľudí s veľkoplošnou projekciou hlavnej scény. Na tejto projekcii bude možné sledovať nielen práve prebiehajúce koncerty, ale taktiež finálový zápas ME vo futbale. Futbaloví fanúšikovia teda návštevou festivalu o nič nepríjdu.

Bližšie informácie o zostave a rozpise kapiel na dozviete na našich stránkach v sekcii koncertov, respektíve na stránkach festivalu (www.mastersofrock.cz) a telefónnych čislach +420-577-432420 alebo +420-777-701591.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits