č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Masters Of Rock 2004
Masters Of Rock 2004, 2.-3.7.2004, Senec (SK)
spracoval jimi, 2.5.2004



Umelecká agentúra Pragokoncert (www.pragokoncert.com) v spolupráci s mestom Senec prichystali všetkým slovenským fanúšikom megafestival plný svetových rockových a metalových hviezdnych mien. Tento rok sa po prvý krát uskutoční slovenská obdoba českého festivalu Masters Of Rock! 2. až 3. júla 2004 v areáli Slnečných jazier v Senci, v prekrásnom letnom prázdninovom prostredí, kúsok od Bratislavy. Europe

Bude sa jednať o dvojdenný festival, ktorý bude natlačený dobrou svetovou hudbou. Podobne ako vo Vizoviciach sa aj tu predstaví legendárna švédska rocková legenda Europe, ktorá sa zaslúžila o najväčší comeback roku 2004 a vracia sa vo svojej pôvodnej, najsilnejšej, zostave naspäť na koncertné pódia. Europe v osemdesiatych rokoch valcovali svetovú hardrockovú scénu albumami "Wings of Tomorrow" alebo "Out Of This World" a preslávili sa predovšetkým veľkým hitom "The Final Countdown". Spevák Joey Tempest dával v ostatných rokoch prednosť skôr sólovej kariére a obnovenie Europe v podstate vylučoval. Všetky prekážky však padajú a Europe sú naspäť a pracujú na svojom novom hudebnom materiály. Helloween

Slovenský Masters Of Rock navštívia tiež ďalšie významné osobnosti svetových rockových pódií. Nemecká speedmetalová legenda Helloween, ktorá na svojom turné "Rabbits On The Run Tour 2003" v novembri minulého roku beznádejne vypredala zlínsku športovú halu a v žiline priláka taktiež obrovské množstvo svojich fanúšikov, sa vracia. Fínska power metalová legenda Stratovarius, ktorá v Senci naposledy vystúpi vo svojej pôvodnej zostave so spevákom Timo Kotipeltom a bubeníkom Jörgem Michaelom, tedy tak. Do Senca zavítajú taktiež Fíni The 69 Eyes, ktorí sa tu predvedú so svojou hudbou plnou harmonických, melancholických gitár a kláves a očaria svojim hudobným umením zahaleným temnotou tkaným plášťom.

Stratovarius Masters of Rock v Senci privíta aj nemeckú heavy metalovú búrku Pink Cream 69 so svojim ťažkým, nápaditým a melodickým rockom, podobne aj ich nemeckých kolegov In Extremo s ich povestnou ohnivou show. In Extremo sú kvôli svojej jedinečnej show natoľko populárni v Nemecku, že dokonca vyhrali anketu časopisu Metal Heart o najobľúbenejšiu skupinu. Až na druhom mieste sa umiestnila Metallica a tretí bol Iron Maiden! Určite sa je v tomto prípade na čo tešiť. Na festivale ďalej vystúpia svojrázni horkokrvní mexičania Sekta Core, slávna Kiss Revivalová kapela Kiss Forever Band z Maďarska či mladí nemeckí rockeri, objav roku 2002, KJU:. Jediným zahraničním účastníkom českého Masters Of Rock, ktorého nebude možné vidieť v Senci, je skupina Die Happy, ktorá už nemala voľný termín.

In Extremo Z českých rockových kapel do Senca zavítajú a Tři sestry, Olympic, Divokej Bill, Arakain, Wohnout, Kurtizány z 25. avenue, Vypsaná fixa, Ready Kirken, Fleret a ďalší. Z bohatej domácej rockovej scény sa festivalu zúčastnia v ostatnom období veľmi populárni nitrania Desmod, celosvetovo úspešná Beatles Revivalová kapela Brouci, či Grexov Grexabat alebo kapela Vindex a samozrejme kopa ďalších.

Celý festival Masters Of Rock sa bude konať v Senci v areáli Slnečných jazier priamo na pláži 4. Seneckého jezera. Areál poskytuje ideálne možnosti pre stanovanie v rámci plne vybaveného Seneckého campu s kapacitou 30 tisíc návštevníkov.

Podobne ako organizátori pripravili novinku v podobe autogramiádový stage vo veľkom stane vyhradeného na autogramiády účinkujúcich a ich stretnutia s fanúšikmi v českých Vizoviach, tak tomu bude aj v slovenskom Senci.

Bližšie informácie o zostave a rozpise kapiel na dozviete na našich stránkach v sekcii koncertov, respektíve na stránkach festivalu (www.mastersofrock.sk) Vstupenky na slovenský Masters of Rock je možné získať v predpredajnej sieti Ticketportal (www.ticketportal.sk) a na tel. čísle: +421-2-52933323.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits