č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Shaman, Kotipelto, Dragonforce, Salamandra, Krleš, Power 5
zdroj EPG Rock On!, spracoval jimi, 8.11.2004



V sobotu 20.11. 2004 sa v Martinskej športovej hale uskutuoční koncert, aký Slovensko ba i celá stredná a východná Európa ešte nezažila! V neskutočnom skoro 9 hodinovom koncertnom maratóne sa predstavia najlepšie medzinárodné rockové skupiny svojho štýlu spolu s nádejnými česko-moravskými zoskupeniami.

Shaman Ako hlavná hveizda večera vystúpi Brazílska megahviezda SHAMAN na čele s charizmatickým spevákom a klaviristom ANDRÉ MATOSOM známym aj s kapiel ANGRA, VIPER BRAZIL, VIRGO alebo hviezdnej rockovej opery AVANTASIA. Kapela ktorá dáva koncertu naozaj výnimočnú príchuť je svetový unikát, pretože v svojej originálnej hudbe mieša vplyvy juhoamerickej etno hudby s klasikou a heavy metalom v podobe doposiaľ nevídanej. Renomovaní muzikanti SHAMAN popri klasických rockových nástrojoch používaju dokonca flauty, husle, piáno, tamtamy, perkusie a nekonečné množstvo iných zvukov ktoré umocňujú tento naozaj nevídaný hudobný zážitok.

Druhou kapelou je svetový objav metalovej scény DRAGONFORCE z Anglicka. Zaújmavosťou je že títo mladí extrémne talentovaní muzikanti sú skoro každý z iného štátu z celého sveta. Popri domovských Angličanoch majú zvyšní členovia v pasoch ako miesto narodenia uvedené Hong Kong, Nový Zéland či donkonca Ukrajinu! Aj napriek tejto svetovej mixtúre hrajú svoju extrémne rýchlu melodickú muziku na najvyššej možnej úrovni. Dragonforce Popri neskutočnom tempe kapela oplýva aj inými extrémami ako je napríklad dĺžka vlasov, ktorá siaha u väčšine členov pod pás, ba až pod kolená! Okrem skvelých koncertov sa tešia DRAGONFOCE aj priazni odbornej kritiky ktorá označila ich prvý album za najkvalitnejší debut v rockovej histórii od dôb IRON MAIDEN, čo hovorí za všetko!

Ďalší menovaný v tejto unikátnej zostave je fínsky spevák TIMO KOTIPELTO so svojou sólovou kapelou KOTIPELTO ktorý predtým pôsobil aj v legendárnej melodicko-metalovej kapele STATOVARIUS. V ninulosti sa nám Timo predstavil na Slovensku so Stratovarius už 2x, na turné v Žiline a na Festivale v Senci, no tentokrát sa prezentuje so svojimi vlstnými piesňami ktoré v mnohom dokonca prekonávajú jeho domovskú kapelu. Timo Kotipelto Vydal dva sólové albumy a k nim mu vyšli 3 No.1 single vo Fínsku, podporené videoklipmi. Aj Kotipelto, ako André Matos zo SHAMAN, má za sebou nemalý, viac ako miliónový predaj albumov po celom svete.

Výnimočnosť tohto koncertu určite dokazuje skutočnosť, že kapela SHAMAN príde do Martina spolu so svojím brazílskym kamerovým tímom za účelom natočnia DVDčka z koncertu, ako aj zákulisných záberov či rôznych iných rarít. Nosič bude použitý ako bonusový disk k ich novému štúdiovému počinu. Je to jedna z mála šancí dostať sa na DVD distribuované na celom svete, už vo februári 2005!

Všetky zúčastnené zahraničné kapely sa predstavia na jedinom koncerte pre celú strednú a východnú Európu práve u nás v Martine! Túto unikátnu show v tejto zostave nemôžete vzhliadnuť nikde inde na svete, len 20.11.2004 v Martinskej športovej hale.

Doslova svetovou exkluzivitou tohoto koncertu sú jej špeciálni hostia: Prvým je nemecký spevák z kapely EDGUY (a autor metalovej opery AVANTASIA) Tobias Sammet, ktorý sa predstaví v niekoľkých duetoch s Andrém Matosom so SHAMAN. Ako ďalší špeciálny hosť sa predstaví vynikajúci hamburgský gitarista Roland Grapow pôsobiaci v minulosti v Helloween a v súčasnosti v Masterplan. Roland bude hostovať v niekoľkých piesňach ako gitarista a sprievodný vokalista Kotipelta, takisto ako moderátor celej show!

Ako predkapely sa predstaví lokálna metalová špička: Moravskí Power 5, Krleš a česká hviezda Salamandra.

Celý kolotoč plný najkvalitnejšej gitarovej muziky začne už o 15tej hodine a skončí okolo polnoci, za naozaj neuveriteľné vstupné: 390,- Sk V predpredaji v sieti Ticketportaj a u obvyklých predpredajcov a 490,- Sk na mieste! Za túto cenu a na jednom koncerte už nikdy nedostanete viac kvalitnej hudby a umeleckého zážitku.

Viac info: epgpablo@post.sk, epgamok@post.sk, +421-902-208783, +421-907-805407, www.epg.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits