č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

The End (CAN), Transmission0 (HOL)
spracoval Golo, 23.11.2004



The End THE END

Kandská skupina THE END patrí k novým objavom amerického vydavateľstva Relapse Records. Vznikla na jar 1999 a hneď začala komponovať vlastný materiál. Prvé štyry skladby, ktoré vytvorili, vyšli na bezmennom deme v máji 1999. THE END začali hrať živé vystúpenia na HC / punkovej scéne južého Ontaria v septembri 1999 a hneď na seba upútali pozornosť obrovskou intenzitou, ktorú do svojich vystúpení vkladali. Tu naplánovali aj svoje prvé turné po východnom pobreží USA, ktoré sa postupne rozrastalo a nakoniec trvalo najbližší rok a pol. Po návrate z turné odohrali ďalšie koncerty doma a popri tom dolaďovali svoj komplexný, silne na rytmoch založený zvuk. Reakcia vydavateľstiev na seba nenechala dlho čakať, no kapela sa rozhodla ostať najnezávyslejšia ako sa len dalo. Svoje debutové CD "Transfer Trachea Reverbations from Point: False Omniscient" vydal domáci label Re-define Records. Je to skutočne intenzívny materiál, ktorý by sa dal prirovnať k hudbe slávnejších amerických kolegov THE DILLINGER ESCAPE PLAN. Na album už zareagovala aj firma Relapse Records a vydala ho v reedícii, pretože originálna séria sa vypredala v podstate okamžite. O jeho kvalite svedčí aj to, že sa dostal medzi "10 Essential Mathcore Albums" britského Metal Hammeru, kde sa ocitol medzi kapelami ako CONVERGE, THE DILLINGER ESCAPE PLAN a THE LOCUST. Ďalšou poctou bolo, keď sa album stal metalovým albumom roku 2001 v pri udeľovaní cien kanadskej nezávislej hudby. V tejto atmosfére začala kapela pracovať na svojom prvom albume pre Relapse Records "Within Dividia". Nahrávalo sa vo Wild Studios s producentom Pierre Remillardom (CRYPTOPSY, MISERY INDEX, GORGUTS). "Within Dividia" je konceptuálny album, za ktorým sa skrýva temný príbeh panstva Dividia a jeho obyvateľov. Tak ako predchdca, aj tento album je veľmi komplexný, ale pritom tvrdý a intenzívny. Okamžite po dokončení albumu vyrazili THE END na mesačné severoamerické turné s kapelami BETWEEN THE BURIED AND ME a A LIFE ONCE LOST. S propagovaním albumu kapela pokračovala aj v roku 2004 a v rámci európskej časti turné ich máme možnosť vidieť aj v Čechách.

zostava:
Aaron Wolff - vokály
Steve Watson - gitara
Andrew Hercules - gitara
Sean Dooley - basa
Anthony Salajko - bicie

web: www.allchaos.net

audio:
Her (Inamorata) (z albumu Transfer Trachea Reverbations from Point: False Omniscient)
Dear Martyr, Fetesque (obe z albumu Within Dividia)

video:
Her (Inamorata) (z albumu Transfer Trachea Reverbations from Point: False Omniscient)



Transmission0 TRANSMISSION0

Holanďania TRANSMISSION0 vznikli na troskách hardocorovej skupiny REVEAL v roku 2001. Gitarista Mischa van Rodijnen a basák Dave van Beek sa rozhodli, že je najvyšší čas založiť novú kapitolu vo svojej hudobnej kariére. Niekoľko skladieb mali už napísaných, ale keďže boli zaneprázdnený ešte v iných kapelách, TRANSMISSION0 začal seriózne fungovať až v lete 2003. Práve vtedy totiž stretli klávesového mága Michiela van der Avoirda, ktorý dokonale dotvoril atmosféru ich muziky, ktorá je na jednej strane tvrdá s koreňmi v metale, ale na druhej strane aj pokojná vďaka rôznym zvukovým textúram. Posledným chýbajúcim kúskom do skladačky bol bubeník Bart Waalen a neskôr sa pridal ešte aj druhý gitarista Leon de Groot. Hudba tejto pätice je tvrdá a napriek tomu plná emócií vďaka čomu by mohla zaujať fanúšikov skupín ako ISIS, NEUROSIS, alebo CAVE IN.

zostava:
Mischa van Rodijnen - gitara
Michiel van der Avoird - klávesy, vokály
Bart Waalen - bicie
Leon de Groot - gitara
Dave van Beek - basa

web: www.transmission0.com

audio:
Journey (z albumu 0)



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits