č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Persona Grata
zdroj Persona Grata, 7.11.2005



Persona Grata bola založená v roku 1999 hŕstkou mladých hudobníkov v Bratislave. Rocková kapela postupne začala pod vplyvom skupín ako "Yes", "Jethro Tull", "Pink Floyd", "Collegium Musicum", "Anglagard", tvrdších "Dream Theater", "Pain Of Salvation", "Meshuggah" či moderných "Radiohead" svoju tvorbu obohacovať o progresívne prvky, kombinované so snahou sa v tejto spleti inšpirácie nezamotať a zachovať si vlastný "sound". Súčasna tvorba kapely, podmienená rovnako prirodzeným vývinom, ako aj príchodom nových dôležitých členov začala vznikať začiatkom roka 2004. Je v nej kladený velký dôraz na melódiu, i na komplexnú rytmiku (časté striedanie rôznych metrických pásiem, polyrytmy).

Bratislavská skupina odohrala doposiaľ len jeden väčší koncert, pražský Indigofest 2004, no ohlas na vystúpenie bol vynikajúci. Povzbudená úspechom, nahrala Persona Grata prvé demo "Kus Hry", ktoré zožalo rovnako pozitívny ohlas a výborné kritiky na rôznych internetových portáloch.

Kapela v súčasnosti dokončuje nahrávky pre svoj prvý album a začína sa rozhliadať po vhodných vydavateľstvách. Persona Grata sa teda po dlhých prípravách konečne rozhodla vyjsť pred publikum a všetkých pozýva na svoj prvý slovenský koncert, v piatok 18. Novembra 2005 do kinosály kultúrneho domu Lúky v Bratislave, Petržalke, kde si zahrá spolu s kapelou "From A Distance".

Persona Grata je:
Martin Stavrovský - gitara, spev
Martin Huba - gitara, spev
Timotej Strieš - basgitara
Adam Kuruc - klávesy
Ján Šteňo - bicie, perkusie
Jana Vargová - flauta



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits