č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

(ne)spolupráca incipitum.sk s Robertom Bučekom
redakcia incipitum.sk, 27.11.2005

Na stránkach Metalopolis.net sa objavila správa, ktorá informovala o mejly rozosielanom Robertom Bučekom, v ktorom mimo iné spomína spoluprácu s našou redakciou vo forme zverejňovania jeho článkov na našich stránkach.

Dôrazne vyhlasujeme, že Robert Buček nikdy nebol našim spolupracovníkom alebo prispievateľom a teda nikdy sme nezverejnili žiaden jeho článok. Taktiež s ním nie sme v kontakte. Jediná písomná komunikácia s Robertom Bučekom prebehla na jar 2003, kedy nám ponúkol na zverejnenie 2 rozhovory dvoch zabehnutých a všeobecne známych kapiel, pričom k dohode o spolupráci neprišlo.
O jeho projekte podpory začínajúcich skupín nie sme informovaní a nijakým spôsobom sa na ňom nepodielame. Mrzí nás, že dobre mienený úmysel pomáhať neznámym kapelám nemá celkom čisté pozadie. Nikdy sme sa k podobným aktivitám a spoluprácam neotočili chrbtom a preto nám nie je jasné, prečo naše meno bez našeho vedomia používa na propagáciu svojich vlastných aktivít!



Skrátený prepis inkriminovaného mejlu (prebrané z Metalopolis.net):

Ahoj
Volám sa Robert Buček, som hudobný publicista, šéfredaktor hudobnej stránky www.musicscaper.sk, ktorá sa zaoberá, okrem iných, aj podporou mladých začínajúcich kapiel. V rámci hnutia Demonštrácia outsiderov pripravujem seriál o menej známych kapelách. Články potom ozvešám na všetky miesta, kam mám dosah, čím sa snažím podporiť kapely, aby sa dostali do povedomia. Väčšinou píšem (šírim) 3 články.

1. profil-životopis (väčšinou preberám z webu)
2. recenzia (je nevyhnutné poslať CD nosič na poštovú adresu: Ing. Robert Buček, Karpatská 15, 05201 Spišská Nová Ves, Slovensko)
3. rozhovor - po preštudovaní životopisu a vypočutí CD nosiča zasielam otázky mailom, prípadne robím rozhovor on line na chate www.musicscaper.sk

Články sa objavujú v týchto českých a slovenských médiách:

Hudobné weby: www.musicscaper.sk, www.supermusic.sk, www.musicstyle.sk, www.musicservice.cz, http://music.box.sk, http://music.box.sk/, http://www.musicexpress.cz/
podľa žánru aj www.allmetal.cz, www.whiplashmag.net, www.incipitum.sk, www.metal-man.cz, www.metalopolis.net resp. www.folk.sk, podľa záujmu aj: www.musicserver.sk a iné
Hudobné časopisy: vždy podľa záujmu redakcie: Rock & Pop, Report, Spark, Pařát



Pre úplnosť pridávame odkaz na stránky okoun.cz, kde sa na tútu tému rozpútala diskusia, v ktorej si môžete prečítať aj stanovisko Roberta Bučeka.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits