č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

SOULFLY v Bratislave
zdroj Agentúra Duna, 30.1.2006



SOULFLY sa vracajú na miesto činu. Minulý rok predviedli na Topvar Rock Feste v areáli Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom jedno z najintenzívnejších a najexplozívnejších metalových vystúpení, aké sa kedy odohrali na území Slovenska. Usporiadatelia z creomedie a Agentúry Duna kujú železo za horúca, iba pár mesiacov po vydaní albumu "Dark Ages" - najnovšieho prírastku v diskografii SOULFLY, uvidíme túto skvelú kapelu opäť v akcii, tentokrát priamo v hlavnom meste. Bratislavské PKO sa bude 4. marca 2006 triasť v základoch!

Kariéru SOULFLY naštartoval Max Cavalera, gitarista, spevák a spoluzakladateľ brazílskej metalovej legendy SEPULTURA po odchode zo svojej materskej kapely. Rozlúčil sa s ňou na vrchole jej tvorivých síl - po albume "Roots" (1996). Práve SOULFLY sa dá považovať za viac ako legitímneho nasledovníka odkazu tohto metalového klenotu spájajúceho (po vzore KORN) podladené metalové gitary s nahrávkami z brazílskych pralesov. Zvlášť na ostatných dvoch albumoch SOULFLY ide o nasledovníka veľmi úspešného. Kým v prípade "Roots" zažiarili indiáni z domorodého kmeňa Xavantes, albumy "Prophecy" a "Dark Ages" obohacujú svojou zaujímavou hudbou ľudoví muzikanti zo Srbska. Medzinárodná spolupráca nadobúda v prípade najnovšieho diela SOULFLY utešené rozmery. Album "Dark Ages", ktorý vyšiel v októbri minulého roka, nahrával v Spojených štátoch žijúci Brazílčan v štúdiu v Arizone, neskôr sa pokračovalo v Belehrade, Paríži, Moskve a napokon aj v Istanbule. Popri americkej kapele a hosťujúcich srbských hudobníkoch sa na ňom zaskvel aj ultra-yankeeovský (vrátane vkusného fastfoodového imidžu) spevák Billy Milano, ktorý si zareval vo vynikajúcom punkovom songu "Molotov". Ten sa mimochodom začína dokonalým slovanským (v tomto prípade srbským) odpočítavaním "raz, dva, tri, štyri", ktoré šokuje až tak, že pre istotu kontrolujete, či ste do prehrávača nedali namiesto SOULFLY nejaké INÉ KAFE. Keď sa už spomína slovenský punk, treba jedným dychom dodať, že pred SOULFLY odohrajú v Bratislave svoj životný koncert chlapci z kapely KONFLIKT.

Metal, punk, hardcore, world music, ale aj vplyvy elektronickej hudby - to všetko sa dá nájsť na najnovšom počine "Dark Ages" od SOULFLY. Ide o doteraz najtvrdší a najtemnejší album tejto kapely, jeho koncertná prezentácia sľubuje aj z tohto pohľadu rozhodne nevšedný zážitok!

Rudi Rus (autor je moderátorom programu Headbanger na rozhlasovej stanici Rádio_FM a redaktorom internetového magazínu www.metalopolis.net)

SOULFLY
Bratislava, PKO, 4.3 2006
Predpredaj:
s www.ticketportal.sk
www.eventim.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits