č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

BRAINWASHING FEST SK + CZ - headliner Misanthrope!
zdroj Brainwashing Fest, 13.4.2006



Jablonica + Brno
Dňa 29.4.2006 bude KD v Jablonici hostiť už dvanáste pokračovanie tradičného podujatia s názvom BRAINWASHING FEST. Tentokrát sa predstaví najsilnejšia zostava počas jeho osemročnej histórie. Ďalšou výbornou správou je, že BRAINWASHING a jeho hlavné hviezdy na druhý deň - t.j. 30.4.2006 - smerujú do BRNA, konkrétne do klubu FAVÁL!!! V Jablonici a Brne sa môžete tešiť na legendu z Francúzska - MISANTHROPE, atmosférických DARZAMAT z Poľska a nezaraditeľných FORGOTTEN SILENCE! Jablonickú zastávku doplnia populárne bandy z našich pódií: ADOR DORATH, GALADRIEL, DESTROYING DIVINITY a mladá krv DIVERSUS! Brnenský koncert odštartujú domáci ASGARD. Viac informácií na www.brainwashing.url.sk.

MISANTHROPE po 17 rokoch existencie v ČR a SR! - (Jablonica + Brno)

Misanthrope založil S.A.S De L´Argiliere v máji 1989. Po dvoch demách vydávajú splitCD s bandou Torturer. Prvý oficiálny album „Variation On Inductive Theories" vychádza v roku 1993 pod hlavičkou Holy records. Následuje miniCD „Miracles: Totem Taboo". Rok 1995 prináša kultový a nezabudnuteľný počin „1666...Theatre Bizarre". O dva roky neskôr sa kapela hlási s albumom „Visionaire", ktoré bolo natočené v švédskom štúdiu Fredman a získalo výborné ohlasy po celom svete. Následuje dokonalé CD „Humiliation Libertines" a koncerty po západnej Európe s kolegami Septic Flesh a Natron. K 10. výročiu pre najskalnejších priaznivcov v limitovanom náklade 1793 kusov vychádza CD box „Recueil d´Ecueils: Oeuvres Interdites". Nasledujú koncertné aktivity so skupinami ako Angra, Dimmu Borgir, Gamma Ray, Cradle of Filth... Kapela dostáva od čitateľov časopisu Hard'N'Heavy ocenenie - domáca kapela roka. O rok neskôr získavajú toto isté ocenenie v časopise Hard Rock Mag. Opätovná návšteva štúdia Fredman má za následok album „Immortal", ktorý vychádza v októbri 2000. Nekompromisný a úderný album „Sadistic Sex Daemon" (2003) bolo splodené už v novej, omladenej zostave. V roku 2004 k pätnástemu výročiu skupiny vychádza špeciálna edícia 2 CD a 2 DVD pod názvom "Misanthro-thérapie"! Z aktuálneho dvoj albumu "Metal Hurlant", ktorý sa stretáva s výnikajúcou kritikou, zahrajú na oboch koncertoch celkom 4 songy. Počas zhruba hodinu a pol trvajúceho minútového setu sa môžete tešiť na prierez tvorbou tejto legendárnej a pre mnohých kultovej formácie!
(www.misanthrope-metal.com)

DARZAMAT - Vampiric Attack 2006 - (Jablonica + Brno)

Darzamat na scéne pôsobí už od roku 1995. Okrem množstva koncertov majú na svojom konte päť albumov - In the Flames of Black Art (1997), In the Opium of Black Veil (1999), Oniriad (2003), Semidevilish (2004), Transkarpatia (2005). Po hudobnej stránke by sa dal Darzamat označiť ako atmosferický black metal, vo veľkej miere krížený s death a gothic metalom. Posledný album Transkarpatia je veľkým krokom vpred oproti doterajšej tvorbe, vyniká svojou pestrosťou, výbornou atmosférou a veľkým počtom zmien. Okrem perfektných vokálov a nápadov treba vyzdvihnúť aj zvuk, ktorý produkoval Andy La Rocque, známy to člen skupiny King Diamond! Darzamat koncertujú hlavne v Poľsku a Nemecku, hrali v Rusku, na Ukrajine, v Čechach a Estónsku. O kvalitách kapely značí aj ich zaradenie na tohtoročný prestížny X-mass fest, kde ich čaká dvanásť zastávok po boku Six Feet Under, Gorefest, God Dethroned a ďalších.
(www.darzamat.art.pl)

FORGOTTEN SILENCE - krst nového CD Kro.ni.ka (Jablonica + Brno)

Kapela, ktorá vystupuje len sporadicky, preto je každý jej koncert veľkou udalosťou! Na Slovensku sa predstavili iba raz, a to práve na Brainwashingu. Preto nás teší, že ich môžeme privítať v Jablonici opäť, a taktiež sme radi, že prijali pozvanie aj na Favál! FS budú na koncerte prezentovať nové CD, od ktorého môžete čakať naozaj nečakané! Progresívna zmes rôznych hudobných smerov a žánrov, ktorá sa skrýva na novom CD, bude doplnená o kultové songy z albumu Thots!
(www.fs.redblack.cz)

ADOR DORATH - (Jablonica)

O kvalitách tohto zoskupenia bolo napísané už mnoho. Snaha a nadanie skupiny boli nedávno korunované prestížnym ocenením Anděl Allianz 2005 v kategórii Hard&Heavy! Obscure psychotic mysteries!
(www.adordorath.com )

GALADRIEL (Jablonica)

Popredná slovenská Dark Doom metalová formácia, ktorá je scéne viac ako 10 rokov. Za túto dobu stačili vydať päť albumov a jednu reedíciu prvých troch nahrávok, doplnenú bonusmi. V súčastnosti kapela pripravuje novinku v podobe EP.
(www.galadriel.sk)

DESTROYING DIVINITY (Jablonica)

Skupina bola sformovaná začiatkom roka 2001. Vďaka dlhoročným skúsenostiam členov z predchádzajúcich skupín vydávajú 2 plnohotnotné CD u firmy Grodhaisn prod., ktoré im zaručujú koncerty s takými esami, ako Hate Eternal, Dying Fetus, Necrophagist, Deeds of Flesh, Krisiun... Brutal Death metal.
(www.destroyingdivinity.com)

ASGARD (Brno)

Služobne najstaršia skupina na Brainwashingu predstaví všetky svoje osvedčené hitovky pred domácim publikom!
(www.asgard666.cz)

DIVERSUS (Jablonica)

Na poslednú chvílu na súpisku koncertu v Jablonici pribudla táto mladá formácia, ktorá presne o 17.30 všetko svojím našliapnutým crossoverom odštartuje.

Misanthrope a Forgotten Silence sa spolu s ďalšími skupinami predstavia ešte 28.4.2006 - v Prahe v klube Matrix. Pozri www.epidemie.cz.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits