č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

LOKAL LIFE 006_FM - ROZHOVOR s DEVIL SHOOTS DEVIL
zdroj LOKAL LIFE, 18.7.2006



LOKAL LIFE 006_FM "tatrafest"
11. - 12.8.2006
amfiteáter Kežmarok a okolie




V rámci festivalu LOKAL LIFE 006_FM Vám prinášame rozhovor s gitaristom bieloruskej kapely DEVIL SHOOTS DEVIL Gufim. DSD vystúpi v sobotu na hlavnom pódiu vo večerných hodinách....



1. Takže na začiatok také tie klasické veci, kedy ste začali s kapelou a niečo o vás, jej členoch.
- DSD sme založili pred dvoma rokmi v Minksu, a od tej doby stále hráme spolu. kapelu tvoria: Danik-spev, Nata-senský spev, Gufi-gitara, Sasha-gitara, Mitja-basa a Kolobok-bicie.

2. Aké sú vaše hudobné inšpirácie, "idoly" a obľúbené kapely?
- inšpirácie sú veľmi rôzne:)))..ale čo sa týka mňa, mojimi idolmi sú 7 Seconds, Ignite, Napalm death, Verve, Madonna, Raised Fist, In Flames a Bad Religion:)))

3. Ako to je s hardcore/punkovou scénou v Bielorusku, kedže máte tak "známeho" prezidenta. Aký je postoj k undergroundovým hnutiam a alternatívnym životným štýlom, a ako je to s organizovaním koncertov a festivalov u vás?
- Hc/punková scéna v Bielorusku je veľmi silná, zjednotená jednou myšlienkou - proti autoritatívnemu Lukašnekovému režimu. Existuje veľa kapiel, ale to isté sa nedá povedať o koncertoch. Je veľmi ťažké zorganizovať koncert, kvôli veľa problémom s políciou atď. Koná sa tak jeden koncert za mesiac.
Ale ak navštívite koncert u nás, budete prekvapení všetkými tými "koncertuchtivými" ľudmi:))) a kopec kapiel z celého sveta(z USA, Ruska, Ukrajiny, Litvy, Lotyšska, Estónska, Fínska, Švédska, Poľska, Švajčiarska, Anglicka, Francúzska, Nemecka) hralo v Bielorusku.

4. Predpokladám, že vaša kapela je politicky aktívna, tak ak môžeš povedz niečo o týchto aktivitách.
- jasne, zúčastnili sme sa demonštrácií proti Lukašenkovi (keď boli voľby) Mňa zmlátila polícia :), zajtra sa viacerí z nás nemôžu zúčastniť na AGAINST G 8 v St.Petersburgu, takže robíme malú akciu v Minsku. robíme aj FOOD NOT BOMBS každý týždeň, antifašistické akcie, Animal Liberation Front a ďalšie.

5. Viem, že ste hrali v Poľsku, ale aj v iných krajinách, takže povedzte aké to tam bolo, akí boli ľudia, akcie?
- hrali sme v Litve, Poľsku, Ukrajine a v Rusku.
- dvakrát sme sa snažili dostať do Poľska a dvakrát nás Poľská hraničná polícia vrátila, lebo sme nemali dosť peňazí na pobyt v Poľsku..kurva...ale na poslednýkrát bolo všetko ok, takže sme sa dostali do Poľska a hrali sme koncerty...bolo to fakt super minitour kde sme stretli starých, ale aj nových kamarátov. Posledný koncert, ktorí sme hrali v Krakowe bol v malom pube a organizátor nám povedal, že v ten deň je v Krakowe kopec iných koncertov, že sa bojí, že nevyberie dosť peňazí na cesták. ale nakoniec sme boli my - aj on prekvapení, keď prišlo kopec ľudí. Prišli si zatancovať a podporiť nás.
Pre mňa osobne je jednoduchšie komunikovať z deckami z Litvy Lotyšska a Poľska, moc nemám rád Ruskú scénu- tam je kopec pózerov a tak. A kedže viem celkom dobre po Poľsky mám kopec kamarátov v Poľsku- sú to super Ľudia:)))

6. Na záver nejaký odkaz pre ľudí, ktorí vás uvidia na Slovensku...nejaké rady alebo múdrosti:)))
- hey! Diky, že ste nás pozvali. Bude veľmi zaujímavé prísť na Slovensko a hrať tu koncert. bude super stretnúť zaujímavých ľudí. tešíme sa!!!



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits