č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Deep Purple - Žijúca hardrocková legenda prichádza
zdroj XL Group, 12.9.2006



Fanúšikovia tejto hardrockovej legendy môžu zajasať. Páni hudobníci - skvelá skupina Deep Purple vystúpi v rámci druhej časti turné Rapture Of The Deep Europe 2006 v októbri aj na Slovensku.

Jej fanúšikovia ich uvidia 4.10.2006 v bratislavskej Expo Aréne a 7.10.2006 v košickej Steel Aréne.

Od roku 1968, kedy bola táto skupina založená, má na svojom konte takmer dve desiatky albumov, 100 miliónov predaných kópií, jedinečné a nestarnúce hity ako "Black Night", "Hush", "Child in Time", či "Smoke On The Water"., ktoré sú bez pochýb piliermi rockovej hudby. Deep Purple svojou hudbou výrazne a zásadne ovplyvnili (nielen) hardrockové dianie na celom svete. Niekedy sú dokonca nazývaní aj "priekopníkmi heavy metalu", aj keď oni sami sa nikdy za heavy metalovú skupinu nepovažovali.

Počas svojej existencie prešli nejednou personálnou zmenou. V Deep Purple se vystriedal celý rad zvučných mien. Medzi nimi napríklad David Coverdale, Ritchie Blackmore alebo Joe Satriani. Ako posledný prišiel do kapely hráč na klávesové nástroje Don Airey (ex Rainbow, Ozzy Osbourne atď.), ktorý sa s veľkou vervou podieľal i na komponovaní nových piesní a stal se stálym členom skupiny.

Potom, ako s obrovským úspechom koncertovali tento rok v zime u našich susedov v Čechách, prichádzajú v októbri na Slovensko, kde predstavia repertoár zo svojho posledného albumu "Rapture of the Deep", ako aj svoje najväčšie hity.

Urobte si rockovú jeseň, príďte na ich koncert a Deep Puple Vám naservírujú ich typický a nezameniteľný zvuk s poriadnou dávkou toho najkvalitnejšieho hardrocku.

Ian Gillan - spev
Roger Glover - basgitara
Steve Morse - gitary
Ian Paice - bicie
Don Airey - klávesové nástroje

Info linka: 12 111
www.xl.sk

Predpredaj: sieť Ticketportal



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits