č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

U.F.O. pristanú na Slovensku!
zdroj Raymond Kaňa (Doublehead Production), 17.1.2007



Je to neuveriteľné, ale charizmatickí ostrovania skupina U.F.O vznikli už v roku 1969 a pre svoj názov sa nechali inšpirovať známym klubom v Londýne. Boli to už prvé albumy "I." (1970) a "Flying" (1973), prostredníctvom ktorých zaznamenali medzinárodný úspech.

Trvale sa zapísali do rock & rollovej siene slávy majstrovskými dielami, akými nepochybne boli nahrávky "Phenomenon" (1974), "Force It" (1975), No Heavy Pettin´"(1976), "Lights Out" (1977) a "Obsession" (1978). Je nespochybniteľným faktom, že výrazný podiel na úspechu týchto opusov predstavoval gitarový génius Michael Schenker, ktorého U.F.O. odlákali zo skupiny jeho brata Rudolfa - zo Scorpions ! Koniec "starých časov" v klasickej zostave spoločne s Moogom, Wayom a Schenkerom predstavovala nahrávka z vystúpenia nazvaná "Strangers In The Night" (1979), dodnes hudobnými recenzentmi a odbornou verejnosťou považovaná za jeden z absolútne najlepších koncertných záznamov v histórii rocku !

Schenker sa pustil na sólovú dráhu so svojim telesom M.S.G. a U.F.O. sa 15 rokov potácali v rámci rôznych personálnych dobrodružstiev a experimentovania s hudobným smerovaním. Čas na obnovenie legendárnej zostavy nastal v roku 1993 a o dva roky neskôr vyústil do vydareného comebacku s názvom "Walk On Water", podporeného svetovým turné s vypredanými koncertami. Nové milénium privítali U.F.O. opäť vo výbornej kondícii albumom "Covenant" a "Sharks", no nevyspytateľný, nedisciplinovaný a problematický Michael Schenker a jeho problémy s alkoholovými démonmi vyústili do jeho nahradenia virtuóznym Američanom Vinnie Mooreom, reprezentantom modernej gitarovej školy. Jeho umenie v spojení s pôvodnými členmi ozdobilo už dva štúdiové albumy "You Are Here" (2004), koncertné DVD "Showtime" (2005) a najnovší "The Monkey Puzzle" (2006), ktoré propagujú na aktuálnom turné a v Bratislave sa U.F.O. prvý krát v histórii predstaví v Divadle Aréna 9.3. v zložení:
Phil Mogg (spev)
Pete Way (basa)
Paul Raymond (klávesy)
Vinnie Moore (gitary)
Andy Parker (bicie)

Odkazy:
www.doubleheadpro.com



Ďaľšie nami pripravované eventy:

02. – 03.02. YAMATO (JAP) Bratislava – NTC Sibamac Aréna - nová strhujúca show japonských bubeníkov
17.03. KEN HENSLEY (UK) BA – divadlo Aréna - hitmaker, klávesák a spevák URIAH HEEP so svojou skupinou na sólovej dráhe
31.03. HARLEM GLOBETROTTERS (USA) BA -Pasienky – bláznivá rodinná show slávnych basketbalových kúzelníkov
14.04. RITCHIE BLACKMORE & BLACKMORE´S NIGHT (UK) BA divadlo Aréna – Ritchie Blackmore so svojim folk rockovým projektom
19.05. MARILLION (UK) PRAHA – Retro Music Hall
26.05. MARILLION (UK) BA divadlo Aréna – progova britská legenda prvý krát na Slovensku



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits