č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

BRAINWASHING FEST 2007
zdroj Pavol Šebesta, 20.3.2006



!!! Čierny syndikát zo Švédska !!!
DEATHSTARS
(Švédsko - Electro/ Gothic / Metal)
www.deathstars.net
Hudba DEATHSTARS - www.myspace.com/deathstars
Videá DEATHSTARS (v sekcii ´releases´): www.deathstars.net/index.php

!!! Electro Metalový troll z Nórska so svojím doprovodom !!!
MORTIIS
(Nórsko – Industrial Electro Metal)
www.mortiis.com
Hudba MORTIIS - www.myspace.com/mortiis1
www.myspace.com/somekindofheroin
Videoklipy MORTIIS - Youtube.com

SHAARK
(ČR – Thrash Metal)
www.pro99duction.com

SANATORIUM
(SK – brutal guttural sickness)
www.sanatorium.nfo.sk

ADOR DORATH
(ČR – obscure psychotic mysteries)
www.adordorath.com

CALATHEA (ČR – Gothic Metal)
www.calathea.cz
Hudba CALATHEA - www.myspace.com/calathea

SO 28.4.07 SK / SKALICA / ORLOVŇA
http://brainwashing.url.sk

NE 29.4.20 CZ / PRAHA / FUTURUM / 20:00
Deathstars, Mortiis, Calathea
www.musicbar.cz

MAREA PRODUCTION a agentúra MAFO s. r. o. prinášajú lahôdku pre všetkých vyznávačov súčasnej svetovej electro/metal/gothic scény, pre priaznivcov skupín typu Cradle of Filth, Marilyn Manson, Depeche Mode, Dimmu Borgir, Nine Inch Nails, Skinny Puppy, Frontline Assembly, Ministry, atď... V sobotu 28. 4. 2007 v Skalici na Slovensku v rámci Brainwashing festu a v nedeľu 29. 4. 2007 v Prahe v klube Futurum sa predstaví súčasná hviezda svetovej electro-metalovej scény, švédská formácia DEATHSTARS a nórska Industrial Electro Metalová formácia MORTIIS na čele so šialeným severským trollom. V Skalici budú tejto dvojici sekundovať rokmi preverené skupiny SHAARK, SANATORIUM, ADOR DORATH a liberecká sexy gothic metalová formácia CALATHEA, ktorá sa predstaví spolu s hlavnými skupinami aj o deň neskôr v Prahe.

DEATHSTARS (SWE)

Jedna z najväčších peciek electro/metal/gothic svetovej scény súčasnosti!! DEATHSTARS sú skupinou, ktorá ako jedna z prvých skombinovala prístup extrémnych metalových undergroundových kapiel s viac moderným a dynamickým prejavom.

DEATHSTARS sú označovaní za nebezpečenstvo pre bežných obyvateľov tejto planéty. Pravdou však je fakt, že členovia DEATHSTARS sa so svojím zvrhnutým imidžom snažia ľudí prebudiť z letargie a ukázať im temné stránky ich osobností.

Prvý album ´Synthetic Generation´ (Nuclear Blast) vyšiel v roku 2003 a hneď sa dočkal výborného prijatia fanúšikov, ako aj od hudobných kritikov. Druhý album ´Termination Bliss´ (Nuclear Blast) vyšiel v januári 2006 a potvrdil postavenie DEATHSTARS na svetovej scéne. Album ´Termination Bliss´ je v podstate nadviazaním na odkaz prvého albumu, ktorý sa výrazným spôsobom oprel do súčasnej európskej kultúry a životného štýlu.

DEATHSTARS vznikli z trosiek niekoľkých undergroundových skupín 90-tych rokov, ako napr. Dissection, Ophthalamia a Swordmaster. Sú spájacím nervom škandinávskeho undergroundu 21. storočia. Je to mohutná hudobná diaľnica naprieč Black a Death Metalom, Electrom, Gothikou , Synthetikou, Rockom až po Industriál.

DEATHSTARS absolvovali spoločné európske turné v novembri/decembri 2006 s kultovými CRADLE OF FILTH a neustále sa objavujú po boku najväčších hudobných skupín!!

Povedzme si to na rovinu: DEATHSTARS môžu za to, že temnota vyzerá dobre!!
DEATHSTARS sú najlepšie sa predávajúcou rockovou atrakciou vo Švédsku.

MORTIIS (NOR)

MORTIIS je neprehliadnuteľná postavička svetovej metalovej scény. MORTIIS sa prezentuje šialeným imidžom severského trolla - škriatka, ktorý je absolútne nezameniteľný. MORTIIS začal svoju hudobnú kariéru ako člen slávnych EMPEROR, kde hral na basgitaru. Po svojom odchode sa začal zaoberať temnou formou electro metalu s prvkami gotiky. Súčasnú tvorbu MORTIIS je možné prirovnávať ku kapelám typu NINE INCH NAILS, MINISTRY, THE PRODIGY atď... Výsledný zvuk MORTIIS v kombinácii s divokým imidžom tohto nórskeho trolla sľubuje neopakovateľný zážitok. Tvrdé gitary, samply a syntetické zvuky v kombinácii s charizmatickým spevom = nadupaná show plná energie!

SHAARK (CZ)

Asi nie je potrebné podrobne predstavovať túto známu moravskú skupinu. Len pripomeňme, že kapela bola založená už v roku 1991 a hneď od začiatku sa zasvätila agresívnemu thrash metalu, v ktorom nemá na našej scéne konkurenciu. Momentálne propaguje svoj posledný album „Again With Hatred“, ktorý vyšiel minulý rok u SWAGE /REDBLACK.

ADOR DORATH (CZ)

V súvislosti s názvom tejto kapely často nachádzame hudobné označenie „obscure psychotic mysteries“, pod ktorým sa skrýva umne prepracovaný mix rôznych štýlov – dark a black metalu, gotiky či progresu. Skupina zaujala kritikov a získala veľa fanúšikov už svojím debutom „Adon Nin Edeleth Ador Dorath“, ktorým sa bezpečne zaradila do popredia českej scény. Druhý album „Symbols“ posúva skupinu zasa o veľký kus ďalej a ocenenie Anděl 2005 v kategórii Hard&Heavy tento fakt len dokazuje.

SANATORIUM (SK)

Už dlhé roky jedna najagilnejších a najúspešnejších skupín na domácej scéne. Skupina pôsobí na scéne od roku 1994, na svojom konte má niekoľko CD. Sanatorium odohrali nespočetné množstvo koncertov doma i v zahraničí. Ich poňatie hudby v štýle US brutal death metalu určite poteší veľa fanúšikov tejto domácej legendy.



CALATHEA (CZ)

V súčasnosti najvýraznejšia gothic-metalová formácia v ČR!! Skupina absolvovala veľmi úspešné vystúpenie na Wave Gothic Treffen v Lipsku v roku 2003, s formáciou H.I.M. účinkovala v Prahe v roku 2001, s novým projektom Maxe Lilji s názvom Hevein (2006) atď... V marci 2007 absolvuje spoločné turné s FEILED (FIN), v apríli 2007 s HEVEIN (FIN) a na záver mesiaca s DEATHSTARS + MORTIIS. Všetko vyvrcholí 13. 6. 2007 v Prahe s legendárnymi černokňažníkmi TYPE O NEGATIVE. Kto má rád poctivý gothic metal v kombinácii so ženskou krásou, bude určite spokojný.

Brainwashing fest začne tradične o 17.00 hod. Vstupenky sú k dispozícii v sieti www.ticketportal.sk na Slovensku a v ČR u www.ticketstream.cz . Pražský koncert začína o 20.00 hod.

Viacej informácií :
http://brainwashing.url.sk
www.mafomusic.eu
www.deathstars.net
www.mortiis.com
www.pro99duction.com
www.adordorath.com
www.sanatorium.nfo.sk
www.calathea.cz



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits