č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

TOP FEST 2007 - Zakladatelia grindcore NAPALM DEATH opäť na Slovensku
zdroj Andrea Čurná, 17.4.2007 (aktualizované)



TOP FEST 2007
29. - 30. jún 2007
Zelená voda, Nové Mesto nad Váhom



Ďalšou skvelou správou pre návštevníkov Top Festu je potvrdenie účasti legendárnej britskej skupiny Napalm Death.

Pre nezainteresovaných už samotný názov kapely naznačuje, že nepôjde o nič pre jemnocitné povahy. Koniec koncov kapela sa pri vymýšľaní názvu inšpirovala filmami o vojne vo Vietname. Počiatky existencie Napalm Death sa datujú k roku 1982, ale dôležitým medzníkom sa stalo vydanie debutového albumu Scum (v preklade odpad) v roku 1987, ktorý je dodnes považovaný za základný kameň špecializovaného subžánru už aj tak dosť extrémneho death metalu - dodnes označovaného termínom grindcore. Ide o pozoruhodnú fúziu zbesilého tempa, punkovej agresivity, metalového zvuku a najchrapľavejšieho "vokálu" aký si len možno predstaviť. Napalm Death si nikdy nerobili ťažkú hlavu z dĺžky svojich skladieb a do Guinessovej knihy rekordov sa dostali aj s najkratšou skladbou akú kedy rocková skupina nahrala ("skladba" You Suffer trvá presne 1,316 sekundy). Zloženie skupiny sa permanentne menilo a dnes už v nej nie je žiadny zo zakladajúcich členov. Diskografiu Napalm Death tvorí trinásť štúdiových albumov a množstvo singlov, minialbumov, kompilácií a koncertných záznamov. Fanúšikmi i kritikou bol mimoriadne pozitívne prijatý zatiaľ ostatný album Smear Campaign (2006), ktorého podpore je venované aj aktuálne turné Napalm Death.

Súčasné zloženie:
Mark "Barney" Greenway - "spev"
Shane Embury - basgitara
Mitch Harris - gitara
Danny Herrera - bicie

Napalm Death vystúpia na Top Feste sobotu 30.júna 2007.

A na záver opäť pripomíname, že na tohtoročnom Top Feste sa predstaví aj ďalšia rocková legenda The Misfits a takmer kompletná slovenská a česká (pop)rocková špička (Kabát, Desmod, Peha, Chinaski, Alkehol, Tublatanka, Kryštof, Čechomor, Gladiator, Support Lesbiens, Slobodná Európa a mnohí ďalší).

Vstupné na festival v predpredajoch na www.ticketportal.sk, www.eventim.sk, www.ticketart.sk:
jednodňová vstupenka 350,- SK
dvojdňová vstupenka 500,- SK



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits