č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

HODOKVAS: New Model Army!
zdroj Nova Music Entertainment Slovakia, 4.5.2007 (aktualizované)



PIEŠŤANY - Program letného multimediálneho festivalu Hodokvas, ktorý sa uskutoční v dňoch 4. a 5. júla na letisku v Piešťanoch, postupne finišuje. Ďalšími ohlásenými hviezdami budú legendárni New Model Army a festival otvorí svojím koncertom úspešná austrálska kapela Howling Bells!

Kultová, progresívna, novátorská, inšpiratívna... To sú prívlastky, ktoré skupina New Model Army dostáva od hudobných kritikov už vyše dvadsať rokov! Na čele skupiny stojí charizmatický spevák, textár a pesničkár Justin Sullivan. Jeho texty majú silný sociálny a politický náboj. Kapela získala punc kultovosti najmä vďaka jasnej politickej angažovanosti: otvorene vystupujú proti americkému imperializmu, bojujú za slobodu a solidaritu. Sullivanov blízky priateľ, anglický výtvarník a básnik Joolz Denby je autorom všetkých vizuálnych stránok a predmetov kapely. Hudba od New Model Army je temná, no vždy novátorská a zaujímavá. Zakladatelia vlastného temného štýlu, ktorý spája prvky punku, goth a indie-rocku, vystúpia na Hodokvase v stredu 4. júla. Ich koncert bude o to vzácnejší, že skupina v súčasnosti vystupuje len príležitostne.

V ten istý deň, v stredu 4. júla, otvorí program festivalu ďalšia kvalitná skupina - Howling Bells z Austrálie. Zaujímavá štvorica hudobníkov vydala svoj debutový album len v máji minulého roku a dnes už patria k najvyhľadávanejším mladým alternatívnym kapelám. Za zmienku stojí, že za rok aktívneho hrávania majú za sebou turné so skupinami ako Placebo, The Futureheads, Snowpatrol či The Killers. Začiatkom tohto roka vystúpili aj na odovzdávaní prestížnych cien New Musical Espress Awards, kde zožali veľký úspech. Výsada prvej kapely na Hodokvase im právom patrí.

Viac info:
www.hodokvas.sk
www.newmodelarmy.org
http://en.wikipedia.org/wiki/New_Model_Army_%28band%29
www.myspace.com/newmodelarmymyspace
www.myspace.com/justinsullivannewmodelarmy
www.myspace.com/howlingbells
www.howlingbells.com



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits