č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Nadchádzajúce APOCALYPSE FESTy
zdroj Martin (AF), 26.6.2007



V sobotu 4tého augusta je na pláne APOCALYPSE FEST 10, ktorého hlavným ťahákom je francúzska banda GORYPTIC. Toto vystúpenie bude súčasťou ich celoeurópskeho turné s Eternal Bleeding, počas ktorého budú zdielať pódium aj s tákymi kapelami ako sú Dying Fetus, Immolation, Cephalic Carnage, Avulsed, Deicide, Suffocation a ďalšie. Kapela čerstvo nahrala nový album s názvom FROM BLAST TO COLLAPSE, ktorého skladby vás naživo určite nenechajú len stáť a pozerať sa :) Ďalším ťahákom by mohli byť Česi SMASHED FACE hrajúci brutal death metal obohatený o HC prvky. Túto kapelu myslím netreba nijak zvlášť predstavovať, pretože v tunajších končinách je pomerne známa, aj z vystúpenia s Misery Index. ETERNAL BLEEDING sa v Trnave predstaví už druhý krát a preto ľudia vedia, čo môžu čakať - ďalšiu kvalitnú porciu brutálneho death metalu. Kapela už odohrala skutočne mnoho koncertov, vlani aj Obscene Extreme. Takisto má na konte split cd s brutalistami EMETH, čo je určitou známkou kvality. Ďalšou kapelou budú miestni oblúbenci ATTACK OF RAGE, ktorí sa do Trnavy vrátia po roku. Vlani vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru a mali jeden z najväćších kotlov vôbec. Na koncerte si budete môcť určite zakúpiť ich nové CD Grindpeace vychádzajúce u Grodhaisn Productions. KILLCHAIN je pomerne mladá kapela na Slovenskej scéne, napriek tomu ju čakal pomerne bleskový štart. Na pláne majú koncerty s kapelami ako Vader, Misery Index, Dark Funeral, Mayhem, .. Akurát včera im vyšlo CD u Nemeckého vydavateľstva Maintain records. FACE OF AGONY sú možno malou neznámou pre tunajších fans. Thrash metalové spestrenie však príde určite vhod. Kapela hrá často v zahraničí a má na konte už zopár CD. Koncert sa začne o 18:00, vstupné bude 100sk a koniec je nielen predpokladaný, ale aj nútený do 2hej hodiny rannej. Hold, zákon je zákon.

Na trochu avant-gardy a experimentu sa môžete tešit v nedeľu 2hého septembra, kedy sa uskutoční APOCALYPSE FEST 11. Do Trnavy zavítajú EPHEL DUATH z Talianska. Myslím, že ich netreba moc predstavovať. Pred tunajšími fans sa preslávili hlavne na vlaňajšom Brutal Assaulte, kde zožali mimoriadny úspech. Pre lajikov - jedná sa o experimentálnu zmesku Jazzu, Metalu, HC. Kapela je známa svojou strhujúcou pódiovou show, takže sa hádam máme na čo tešiť. Nemeckí THE OCEAN zas budú ťahákom pre milovníkov sludge a metal core. Ich posledný album AEOLIAN je proste fantastický a taktiež absolvovali viac než úspešné vystúpenie na minuloročnom Brutal Assaulte. Dôstojný support vytvoria kapelám EMOR, ktorí patria medzi priekopníkov sludge core na Slovensku. Táto kapela je viacerimi hodnotená ako slovenský Neurosis, takže sa myslím bude na čo pozerať (či počúvať, hehe). Trnasvká scéna bude mať na tomto koncerte zastúpenie vo forme kapely CHEMOTHERAPY, na ktorých sa isto teší opäť veľa ľudí. Nehrajú dlho, ale napriek tomu si vytvárajú široký okruh fans svojím Death Metalom s prvkami Thrashu. Bude to spestrenie večera a možno trochu rozbeh na úvod. Na koncert by mala pribudnúť ešte jedna kapela, hádam väčšieho razenia. Jedná sa s viacerimi kapelami, takže uvidíme :) Mnohých určite napadá, či sa koncert oplatí robiť v Art Klube za účasti tak známych kapiel. Na koncerte však budú vymenené reproduktory, malo by byť pridané nejaké ďalšie osvetlenie, takže to hádam bude kvalitný vizuálny aj zvukový zážitok. Smutnejšia stránka koncertu bude spočívať v tom, že pôjde o pripomenutie si pamiatky nášho zosnulého kamaráta Andreja Šamaja (známeho aj z pôsobenia v kapele HEOS), ktorý tragicky zahynul 29teho apríla tohto roku na svojom intráku v Čechách. Na tento koncert sa tešil a pomáhal aj s jeho organizáciou, preto bude myslím viac než vhodné uctiť si ho práve tu. Akcia sa bude musieť skončiť do 23tej hodiny, čiže začneme skoro - presne o 6tej hodine. Aspoň bude priestor vrátiť sa skoro domov kvôli práci, či škole (síce stredoškoláci budú mať nepovinný 1. školský deň ;) ). Lístky na koncert si budete môcť zakúpiť v predpredaji, ktorý však ešte nie je rozbehnutý (času dosť), ich cena bude 250sk. Na mieste 300sk.

APOCALYPSE FEST 12 bude trochu netradične, ale opäť v Bratislave. Tentokrát však v podniku Malý Dunaj. Zúčastnia sa ho nemeckí OBSCURA hrajúci Progressive Death Metal. Kapela vstúpila do povedomia tunajśích fans svojím minuloročným vystúpením na Brutal Assaulte, či turné so Suffocation. Budete sa teda môcť tešiť na porciu kvalitného Death Metalu obohateného o progresívne prvky. Sekundovať im budú Bosniaci AGONIZE. Skupina hrá technický a melodický Death Metal, pevne verím, že to bude spestrenie aj pre iiných fans a pritiahnu mnohých ľudí. Málokto by bol povedal, že nejaká kapela z Bosny a Hercegoviny už vystupovala po boku takých spolkov ako sú Sinister, Destruction, Catamenia, Kreator, .. čo je možno známkou vysokej kvality. Ďalšie supporty nie sú zatiaľ známe, pretože koncert je na svete pomerne čerstvo. Malo by sa jednať o tri kapely, z toho by som rád dve z Českej Republiky. Koncert sa skončí do 24tej hodiny, čo ponúka priestor pre pohodlnú cestu domov. Začiatok je plánovaný na 18tu hodinu. Cena vstupného zatiaľ nie je jasná, uvidí sa podľa ďalších kapiel.

Po mesačnej pauze sa v piatok 16teho novembra uskutočni APOCALYPSE FEST 13. Koncert bude opäť v Trnavskom Art Klube. Ťahákom bude nepochybne GOREINHALED zo Španielska. Skupina, ktorá patrí medzi velikánov Európskeho death metalu. Úspech dosiahla albumom Fetus in Fetu, ktorí je v undergrounde veľmi obľúbeným. Ďalšou kapelou večera bude SANATORIUM, ktoré sa v Trnave predstaví po troch rokoch, ak ma pamäť neklame. Túto skupinu nejak zvlášť predstavovať netreba, pretože patrí medzi špičku slovenského metalu, ak nie samotný vrchol. Tešiť sa môžete na ich nové veci z chystaného albumu Slavery. Pre tento koncert je plánovaný aj nejaký hosť z Čiech, ktorého meno je však zatiaľ neznáme. Ďalej sa predstavia chalani z kapely FLAG, ktorí sú v Trnave nesmierne populárni. Thrash/Death v ich podaní chytí za srdce asi každého. Ich hudbu možno charakterizovať ako Sepulturu s vlastným srdcom. Možno sa však dočkáme nejakych zmien a opätovného posunu vpred, pretože ku kapele sa pridal ďalší gitarista. SUBURBAN TERRORIST hrajúci Deathcore budú stopercentne "čiernym koňom" večera. Nie moc známa, ale zato kvalitná kapelka urćite strhne fans. Bratislavskí MORTALLY INFECTED sa dali dokopy po rokoch a znova koncertujú. Jednou z ich zastávok bude aj Trnava. Ich brutal death metal dobre zapadne medzi ostatnými kapelami toho večera. Koncert sa opäť začne o šiestej hodine večernej a skonči do 2hej ráno. Cena vstupného je zatiaľ neznáma, bude závisieť od spomínaného ďalšieho hosťa z Čiech, ktorú bude pravdepodobne grindového razenia.

Vianočná párty, alebo APOCALYPSE FEST 14 sa uskutoční v piatok 21vého decembra. Pevne verím, že tento koncert bude akýmsi darćekom pre fans brutálneho death metalu, pretože sa môžete tešiť na skvelé trio z Talianska. V Trnave sa predstavia SEPTYCAL GORGE so svojím novým albumom Growing Seeds of Decay vydaného u Sevared Records. Ich hudba sa pohybuje vo vodách amerického Disgorge a Deeds of Flesh, takže to bude pochúťka pre fanúśikov tohto žánru. PUTRIDITY, kapelami mnohými prirovnávaná k slávnejším súputníkom Enmity. Ich nový album Mental Prolapse Induces Necrophilism Vám nedá spávať. Ďalšia porcia ultra brutálneho death metalu v ten večer. BLASPHEMER je malou neznámou. Taliani hrajúci Death/Grind toho nevydali veľa - jedná sa o dve splitká u Comatose Music records. Budú však nepochybne "čiernym koňom" večera. Supporty týmto kapelám budú tvoriť ďalšie dve alebo tri kapely. Možno sa pridajú aj Rakúski PARENTAL ADVISORY. Nechajte sa prekvapiť :)

No, a aby toho nebolo málo a boli uspokojení aj fans pagan black metalu, konkrétne slovenských ANCESTRAL VOLKHVES. S ich novovychádzajúcim CD sa chystá viacero promo koncertov a napokon krst. Tieto koncerty sa uskutočnia na prelome novembra a decembra vo viacerych slovenských mestách. Každý koncert bude mať vlastnú tvár a špeciálneho hosťa. Preto sa máte na čo tešiť.

Pre nadviazanie spolupráce, prípadne vyslovenie nejakych otázok a nejasností ma môžete kontaktovať na apocalypse@narcosis-webzine.com, Apocalypse4@azet.sk alebo na mojej myspace stránke - www.myspace.com/apocalypsesvk.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits