č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Metal nights - Bratislava / Nitra
zdroj Alexander Suchacek, 28.11.2007



Metal nights
8.12. 2007 Randal Bratislava
9.12. 2007 Naozzay Nitra
začiatok 19.00, vstupné 150,- Sk




V snahe spestriť čakanie na Vianoce-sviatky pokoja a mieru (pre tých čo to nevedia!), rozhodli sme sa naservírovať porciu dobrej metalovej hudby pre všetkých, ktorý majú radi všetky odnože nami tak milovaného žánru. V skratke si predstavme účinkujúcich:

Wendigo z krajiny našich južných susedov patria k absolútnej špičke progresívneho metalu určite nielen v svojej krajine, kde v roku 2006 za svoj debut "Let it out" získali ocenenie debut roka a tretia najlepšia nahrávka roka (Hungarian metal award) a ako kapela obsadila druhé miesto ako nováčik roka 2006 v hlasovaní Hungarian Association of record Companies. Ich vystúpenie bude určite pastvou pre uši každého náročného poslucháča. Druhým hlavným dvojťahákom sú košické kapely Contempt a Obliterate. Obidve už dávno oslávili 10-ročnicu čiže pojem legendy nebude určite výsmechom. Contempt má na konte dva dlhohrajúce cd v réžii poľského vydavateľstva Empire Records ktoré sa radia ku klenotom slovenského death metalu a slušnú riadku koncertných vystúpení s kapelami svetového formátu (Monstrosity, Necrophagist, Vomitory....). Brutálny death metal v ich koncertnom podaní má silu, ktorá si nezadá s vystúpeniami veličín ako sú Vader či Morbid Angel. Oproti tomu Obliterate inklinujú ku grind coreu ktorý v minulosti často prirovnávali k Napalm death, čo vzhľadom k aktuálnej zostave (z pôvodných členov sa zachoval iba bubeník) nie je až taká pravda, nič to však nemení na fakte, že z ich vystúpenia si určite odnesiete pár modrín poprípade hŕč pretože sledovať túto kapelu v postoji so založenými rukami sa určite nedá. Ďalšími účinkujúcimi sú moravskí Dracohypnalis, ktorí práve koncertným ťažením podporujú svoj druhý dlhohrajúci počin "Imagination". Ich melodický, kompozične zaujímavý death/black bude určite spestrením koncertu takisto ako metalcore bratislavskej hordy Cortribe, ktorá práve rozbieha svoju koncertnú činnosť na podporu nového materiálu "At the Beginning". Začiatok akcií je zhodne o 19-tej, koniec je bližšie neurčený :).



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits