č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Metalcamp 2008
autor Ivan Chytil, 11.12.2007




Metalcamp 2008
03.- 09. 07. 2008, Tolmin, Slovinsko
www.metalcamp.com



Ako asi všetci zaregistrovali, sviatku nepokoja a nervozity nám už tvrdo idú po krku. Pseudomoralistické prúpovídky z nereálneho sveta , opulentné žranice a nudu pred kisňou. Des a hrúza. Ale všetko utrpenie je vykúpené darčekmi. A čo môže byť pre metláka krajší podarúnok ako spacák, nejaký ten rýchlo skladací stan alebo sada ochranných prostriedkov. Teda všetko veci, potrebné na poriadny letný festival. Pretože organizátori týchto akcií nespia zimným spánkom, ale makajú na svojich podujatiach.
K tým usilovným patria aj ľudia zo slovinského festivalu METALCAMP. Aj keď ako sami hovoria, po minuloročnom úspechu sa jedná skôr o riadne metalové prázdniny. Myslím, že každý, kto zažil, iba potvrdí. Posedenie s priateľmi bude opäť trvať celý týždeň, od 3. až do 9. júla 2008. Tento ročník je v poradí piaty, jubilejný. A tak sa možno dočkáme aj zaujímavých prekvapení.

Toľko na úvod. A teraz k tomu najhlavnejšiemu, prečo tu festivaly vlastne sú. K hudbe. Tu sú prvé kapely, potvrdené na METALCAMP 2008.

CELTIC FROST. Kult kultovitý. Kapela, ktorej utrasené hranice extrémnej hudby nestačili a ani jej nepôsobili bolesti hlavy. Kapela, ktorú sme vďaka našim udaným červenokožcom nemali možnosť vidieť live. A keď sa zdalo, že nám nezostane už nič iné iba preháňať nosiče v prehrávačoch, Tom Gabriel Fischer a jeho súpútnik Martin Eric Ain sa po dlhoročnom spánku vrátili so zlovestným albumom Monetheist. Metalcamp je jedinečná šanca zažiť legendu Celtic Frost naživo.
celticfrost.com www.monotheist.info

MINISTRY. Al Jourgensen a jeho industriálna tvorba sú dostatočne známe veličiny, aby bolo o nich treba moc vypisovať. Vystúpenie na tolminskom hlavnom pódiu však bude mať zvláštny nádych, lebo turné kapely po letných festivaloch bude posledným v jej živote.
www.prongs.org/ministry

BEHEMOTH. Potrebuje niekto vysvetlivky? Skutočne? Nežartujte! Ak by teda skutočne niekto o tejto partii nič nevedel, svoje nevedenie môže zmeniť na Metalcampe08.
www.behemoth.pl

RAGE. Trio známe aj z česko/ slovenských pódií. V Slovinsku však vystúpia prvýkrát a teraz už bez symfonikov. Takže kto nestíha jarné koncerty vo svojom okolí, vie, kde má Rage hľadať.
www.rage-on.de

KATAKLYSM. Death metalisti, ktorí si Tolmin očividne obľúbili. Dokonca natoľko, že na Metalcampe08 predstavia svoj nový album.
www.kataklysmrocks.com

WINTERSUN. Aj toto hudobné teleso na Metalcampe už vystúpilo a dá sa povedať, že úspešne. Hrať by mali aj skladby z nového albumu, ktorý by mal vyjsť ešte pred festivalom.
www.wintermadness.net

HEAVEN SHALL BURN. Nemecká svorka, úspešne kočujúca medzi death metalom a hardcorom. Vynikajúca live kapela, zdroj čistej agresie mixovaný s hráčskou zručnosťou.
www.heavenshallburn.com

TANKARD. Staroškolský pivný trash metal, ktorý podľa úspechu podobných spolkov určite nebude mať problém s fanúšikovským ohlasom.
www.tankard.info

BRAINSTORM. Týždeň je dosť dlhá doba a občas si treba aj vydýchnuť. Môžete tak spraviť pri vystúpení tejto power heavy metalovej partičky.
www.brainstorm.lv

SKYFORGER. Títo pagan black metalisti majú u nás dostatok fanúšikov. Dá sa teda predpokladať, že počas vystúpenia na Metalcampe08 zaznie v kotli aj slovenčina.
www.skyforger.lv

Tak nezabudnite, leto sa neúprosne blíži. Vianoce, Veľká Noc a už je tu Peklo v raji. METALCAMP08.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits