č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

New Black Widow zakončia úspešný rok hraním v kluboch
zdroj Peter Lehotský, 17.12.2007



Posledných dvanásť mesiacov mali naozaj pestrých. Dokončili svoj prvý videoklip, absolvovali spoločné slovenské turné s legendárnym Arakainom, v Čechách hrali na jednom pódiu s takými hviezdami ako Kreator, W.A.S.P. či Waltari. V lete obišli niekoľko festivalov a motozrazov na Slovensku i v zahraničí. Jedna z najzaujímavejších hard'n'heavy slovenských skupín súčasnosti. New Black Widow.

Kapela, ktorá nenechá nikoho chladným, vznikla ešte v roku 1999 v Liptovskom Mikuláši. Po rôznych personálnych zmenách sa zostava ustálila na dnešnej podobe: Marek Radič (spev), Miro Kerežan (gitary), Pavol Maro (basgitara) a Juraj Zelinka (bicie).

Uplynulý rok znamenal pre štvoricu významný posun. Na jednom z vlaňajších festivalov sa zoznámili s členmi skupiny Arakain. Pred minuloročnými vianocami prišla ponuka absolvovať spoločne ich výročné turné pri príležitosti 25. výročia existencie českej legendy. V apríli nasledovalo päť úspešných koncertov. Šnúra to bola naozaj vynikajúca, a preto pokračovala v novembri v ďalších šiestich mestách. New Black Widow na nej prezentovali najväčšie "pecky" zo svojho repertoáru. Vrátane skladby "An Old Hippie", ku ktorej úspešne na jar dokončili aj klip.

Svoj úspešný rok zavŕšia rockeri z New Black Widow koncertovaním v kluboch. Dnes (13. 13. 2007) sa predstavia v martinskom Pistol & Pistol, zajtra zavítajú do Prievidze. V klube Diwadlo tam odohrajú spoločné vystúpenie s domácou formáciou Rocková gilotína. Ak máte čas, zastavte sa. Bude to naozaj stáť za to.

Peter Lehotský
manager skupiny

Viac info na www.NewBlackWidow.com
V prípade potreby si môžete stiahnuť skladby vo formáte mp3 z adresy: www.newblackwidow.com/main.php?id=turnon



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits