č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


HODOKVAS 08: Prvá nádielka kapiel pre Hodokvas 08: Monkey Business, Lavagance aj The Swan Bride smerujú do Piešťan!
zdroj Nova Music Entertainment Slovakia, 15.1.2008 (aktualizované)



PIEŠŤANY / BRATISLAVA - Kapelami ako Monkey Business, Lavagance, The Car is on fire, HC3, The Swan Bride a Punkreas odštartovali organizátori letného Hodokvasu predstavovanie programu na nový ročník populárneho hudobného festivalu. Letisko v Piešťanoch bude v dňoch 4. a 5. júla 2008 (piatok, sobota) znova patriť najlepšej hudbe a skvelej zábave.
Skupina Monkey Business (www.myspace.com/monkeybusinessprague) sa na Hodokvas vracia po dvojročnej prestávke. Jedinečná česká kapela príde do Piešťan predstaviť nielen nový album Objects Of Desire And Other Complications, ale aj celkom novú koncertnú šou. V decembri absolvovali Monkey Business niekoľko koncertov v juhoamerickej Argentíne, kde zožali fenomenálny úspech. Zostava s kapelníkom Romanom Holým a dvojicou lídrov Matějom Ruppertom a Tonyiou Graves je pripravená roztancovať aj Hodokvas.
Skvelým reprezentantom domácej progresívnej scény bude aj v zahraničí čoraz známejšia skupina Lavagance (www.myspace.com/lavagance). S novým albumom Orthodox Experience (voľne stiahnuteľným na internete) sa zaradili medzi absolútnu špičku modernej hudobnej tvorby nielen na Slovensku, hudobný štýl sami označujú za samurai rock´n´roll. O ich kvalite svedčia stále pribúdajúce skvelé koncerty v rôznych kútoch Európy a Lavagance majú vo výhľade aj niekoľko renomovaných európskych festivalov.
Spolu s Monkey Business a Lavagance účasť na Hodokvase potvrdila aj jedna z najpopulárnejších poľských indie-popových kapiel The car is on fire (www.myspace.com/thecarisonfirespace). Českú silu príde demonštrovať tvrdá HC3 (www.myspace.com/hc3), ktorá sa do Európy vracia po takmer rok trvajúcom klubovom turné po severnej Amerike. Domácu zostavu posilní objav tejto sezóny - žilinská psychobilly "nakladačka" The Swan Bride (www.myspace.com/theswanbride). Podľa viacerých hudobných kritikov patrí štvorica zo Žiliny k tomu najzaujímavejšiemu, čo sa na našej hudobnej scéne v poslednom období objavilo. Lahôdkou bude aj vystúpenie domácej hardcorovo-punkovej formácie Punkreas (www.myspace.com/punkreasband).
Do konca januára sa dajú získať permanentky na Hodokvas 08 za výhodnú uvádzaciu cenu. Dvojdňová permanentka stojí okrúhlych 888,- Sk. Pre všetkých vyše 20 tisíc fanúšikov, ktorí sa zúčastnili na jednom z koncertov Horkýže Slíže v rámci RnB Hodokvas tour (a nezahodili lístok), platí po predložení riadne zakúpenej vstupenky špeciálna zľava 111,-Sk. Za lístok na Hodokvas 08 tak zaplatia iba 777,- Sk. Obe akciové ceny platia len do konca januára. Vstupenky sú dostupné vo všetkých predajniach siete Ticketportal.
Festival Hodokvas sa za 9 rokov života vypracoval na jednu z najväčších a najvýznamnejších hudobno-kultúrnych akcií v rámci celého Slovenska. V minulých ročníkoch priniesol na Slovensko hudobné hviezdy ako Placebo, Korn, Iggy Pop, Apollo 440, The Presidents of the USA, Die Toten Hosen, či The Adicts...

Viac info: www.hodokvas.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits