č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Súvisiace články:
HARDCORE SHOW

HARDCORE SHOW
zdroj Apocalypse Entertainment, 14.5.2008 (aktualizované)



HARDCORE SHOW
Žilina (Kozel Pub), 7.6.2008
18:00 - 250/300SK
Today is the Day (USA)
Jucifer (USA)
Complete Failure (USA)
Four Question Marks (FRA)
Abhorrence (SK)
Feed the Vulture (SK)



Siedmeho júna zavíta do žilinského Kozel Pubu kapela, ktorá je zrejme právom považovaná za jednu z najdôležitejších v histórií undergroundovej hudby vôbec. Reč je o americkom fenoméne experimentálneho mixu Hardcoru, Metalu a Grindcore-u, formácií Today is the Day. Dvojčlenné zoskupenie sústreďujúce sa predovšetkým okolo gitaristu a vokalistu Steve-a Austina vyprodukovalo za 16 rokov svojej existencie 6 velebených štúdiových nahrávok (z ktorých väčšina vyšla pod krídlami Relapse Records) , pričom si prizvalo k produkcií materiálu pre najnovšiu z nich takmer legendárneho bubeníka Dereka Roddyho. Istou známkou kvality tejto kapely je aj jej bohatá skúsenosť z mnohých európskych i amerických turné po boku kapiel akými sú alebo boli Motorhead, Slayer, Napalm Death, Nasum, Hatebreed, Neurosis, Queens of the Stone Age, Agnostic Front, Morbid Angel, The Dillinger Escape Plan alebo dokonca Emperor, či Mayhem. Nie náhodou bude ich spoločníkom šialené, taktiež americké duo Jucifer, strhujúce a neidentifikovateľné zároveň. Táto skupina na čele s pôvabnou speváčkou a gitaristkou kombinuje vplyvy popu, punku, rocku, indie, metalu a hardcore s nevídaným šarmom. V roku 2004 boli Jucifer vymenovaní alternatívnou tlačou za jednu zo sto najlepšie koncertujúcich kapiel vôbec, a to vďaka svojej jedinečnej schopnosti strhnúť priaznivcov každého žánru. Complete Failure nepatria medzi veľmi známe kapely avšak svojou novinkou u SuperNova Records prekvapia nielen žilinských fanúšikov svojím živelným, punkovým poňatím grindu. Súpisku zahraničných kapiel sobotňajšieho večera uzavrú Francúzi Four Question Marks, tunajšiemu publiku možno známi vďaka svojmu vystúpeniu v Nitre alebo supportovaniu Misery Index na ich európskom turné. Pokiaľ máte radi math metal so silným death metalovým a post-thrashovým zápachom, určite si prídete na svoje. Večer otvoria slovenské kapely. Jednou z nich bude aj najlepšia slovenská HC formácia, bratislavský Abhorrence každému iste dobre známy. Nová krv a melodický hardcore zároveň, bude reprezentovaný košickými Feed the Vulture pozostávajúcimi z bývalých členov Firestars a Choice for Storm.

Nefajčiarsky priestor Kozel Pubu sa otvorí o 18tej hodine pre tých, čo si zakúpili svoj lístok v jednej z predajní ticketportal za cenu 250 SK, prípadne sa rozhodli splniť si túto povinnosť na mieste v hodnote 300 SK.

Užitočné odkazy:

www.apocalypse.sk
myspace.com/apocalypsebooking
www.ticketportal.sk
www.kozelpub.sk

www.myspace.com/todayistheday
www.myspace.com/jucifer
www.myspace.com/comfail
www.myspace.com/fourquestionmarksrules
www.myspace.com/abhorrence



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits