č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Vianočný koncert FEELME
zdroj petter / FEELME, 8.12.2008



Po úvodnom koncerte v novej zostave, ktorý kapela odohrala spolu s WOHNOUT v bratislavskom klube Randal je ďaľšou zastávkou FEELME na EPISODE II. TOUR 2008/2009 vystúpenie na MINIKVASE NA ŠTEFANA. 26. decembra sa v modranskom kultúrnom dome,okrem FEELME, predstavia: TUKO, KARPINA a PII JEM. Začiatok akcie o 19.00 h. Všetko o FEELME nájdete na novej stránke www.feelme.sk.

Po šiestich rokoch vzájomne inšpirujúcej spolupráce došlo počas leta 2008 k zmenám v obsadení kapely...

Autor konceptu FEELME - music from the movies, bubeník Petter Bittner, sa rozhodol pokračovať v aktívnej činnosti kapely s novými hudobníkmi. Pre FEELME bolo, je a vždy bude dôležité okrem muzikality aj nadšenie a vysielanie na podobnej frekvencii. Post gitaristu prijal Johny Štefeček. Súčasťou FEELME sa stal nie jeden, ale hneď dvaja bassmani - Viktor Hidvéghy a Rišo "Soso" Molnár.

Kapela FEELME vznikla, tak ako veľa vecí - náhodou. Idea v Pettrovej hlave niekedy v ´99. Stretnutie s ľudmi, ktorí to pochopili v januári 2002 (všetko má - vraj - svoj čas). Prvý jam s Tomasom, druhá skúška s jeho bratom Lacom a FEELME sú na svete, na plátne, pódiu, či kde...

Trio posadnuté myšlienkou spracovať filmové témy trocha/dosť netradičným spôsobom sa zavrelo do skúšobne v domácom Pezinku. Za veľmi krátky čas vznikol ucelený koncertný program "21st CENTURY SONGS" zahŕňajúci viac ako 21 filmových tém (napr.: Das Boot, Knight Rider, Lost In Space, James Bond, Pulp Fiction...). V októbri 2004 je časť zachytená na rovnomennom promo live videoCD. Skladby majú danú svoju základnú štruktúru a aranže, avšak dosť veľký priestor je ponechaný improvizácii priamo na pódiu. Napriek tomu, že väčšinou ide o známe melódie, kapela ich upravila do neobvyklých verzií, v ktorých sa objavujú prvky metalu, funku, fusion... Pre milovníkov škatuliek - inštrumentálny crossover.

F
Energia
Emócie
L
M
Experiment

V auguste 2005 vznikla v štúdiu Exponent nahrávka singla "PF (PULP FICTION)", ku ktorej bol natočený live videoklip.

K FEELME patrí neodmysliteľne živé hranie v kluboch, filmových kluboch a na festivaloch (Hodokvas, Cibulák, Revište, Tasov, Medzinárodný filmový festival Bratislava...)

K najväčším koncertným zážitkom určite patrí live performance k nemému filmu Upír Nosferatu na festivale Hodokvas 2002. Organizátori Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary 2OO5 vybrali kapelu FEELME, aby tento festival svojim koncertom otvorila.

6. júna 2006 sa skupina v Bratislave predstavila ako support fínskej legendy Apocalyptica. Z tohto koncertu vzniklo live DVD "CINEMANIA", ktoré obsahuje aj videoprojekciu.19. novembra 2006 kapela hrala v divadle Aréna pred Glennom Hughesom (ex-Deep Purple). FEELME absolvovali v roku 2007 CINEMANIA TOUR, ktoré zahŕňalo 21 koncertov a boli súčasťou R´N´B HODOKVAS TOUR 2007. Na rok 2008 bolo naplánované MOVIESPACE TOUR. Koncert na Medzinárodnom divadelnom festivale Cibulák bol posledným v rámci MOVIESPACE TOUR 2008 a zároveň posledným vystúpením FEELME v pôvodnej zostave.

FEELME - MUSIC FROM THE MOVIES



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits