č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Nemecká thrashová legenda Tankard prvýkrát na Slovensku
zdroj Blavametal, 29.12.2008



TANKARD - nemecká thrash metalová legenda 1. krát na Slovensku
Majster Kat - old school thrash, Bratislava
Radiation - thrash, Bratislava

6.3. 2009 (Piatok), Randal klub, Bratislava
Pozor max. kapacita cca. 400 ľudí



RADIATION:
Ako prvá sa predstaví trojica mladíkov z bratislavského undergroundu. Zahrajú vám svoj thrash, trochu kopnutý death metálom. Obecenstvu ich muzika často pripomína nemecký Sodom alebo rannú Sepulturu, a aj keď zatiaľ v metalovom mori veľa vody nenamútili, dúfajme že budú príjemným začiatkom koncertu.

MAJSTER KAT:
Po nich vystúpi už celkom zabehnutý, čím ďalej tým viac ligotajúci sa náboj slovenského thrash metalu. Katom vyšiel v roku 2007 , pod hlavičkou českého vydavateľstva Panda music debutový album Svätá Zvrhlosť, na ktorý je zatiaľ počuť len samé chvály a kladné hodnotenia. Rychlé gitary, strhujúce sóla, originálny spev v slovenskom jazyku a koncertné nasadenie spolu s odkazom zabudnutej československej thrashovej scény sú ako pred-skupina Tankardu viac ako hodným kandidátom.

TANKARD:
Hlavný ťahák večera, určite mnohým známy, ale keby predsa nie, tu je pár detailov: Asi každý thrasher pozná slávnu nemeckú trojku Sodom - Destruction - Kreator, tak Tankard je ten 4. Veru tak, a to že všade píšem že sú legendy, má samozrejme svoje opodstatnenie. Rok vzniku 1982 !! hovorí za všetko, a keď k tomu pridáme 12 radových albumov a k tomu do konca roku pribudne nový "Thirst" , tak si myslím že toto označenie si právoplatne zaslúžia. Rýchly thrash, pivné texty, charizmatický spevák Gerre ktorému večne trčí pupok, a skvelá show nemôžu nechať metalistu len tak nečinne stáť. Veľký počet zo svojich mnohých koncertov síce odohrali Tankard v rodnom Nemecku, ale okrem toho zavítali aj do USA, Brazílie, Chile, Japonska, Turecka, a koncertovali takmer po celej Európe. Naposledy sa najbližšie objavili v Čechách, a to v roku 2004, tu na Slovensku ich budeme môcť vidieť po 1. krát, takže priatelia, nenechajme si ujsť túto príležitosť, ktovie kedy budeme mať znovu tú možnosť vidieť Tankard takto blízko, a príďme čo v najhojnejšom počte podporiť túto akciu, nech je vidno že thrash tu ešte nevymrel.

Nejaké klipy:
Space Beer
The Beauty And The Beast
Minds Of The Moon
The Morning After
Stay Thirsty! (úplná novinka)



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits