č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

HATE na Slovensku
zdroj EPL AGENCY, 19.1.2009



V deň sviatku všetkých zaľúbených 14.2.2009 sa po prvý krát predstaví pred košickým publikom poľská death metalová kapela HATE, ktorá bola účastníkom poslednej edície festivalu Brutal Assault, ktorý sa koná u susedov z Českej Republiky. O deň neskôr t.j. 15.2.2009 kapela zavíta na stredné Slovensko, kde sa predstaví pred Banskobystrickým publikom.


Hate sú považovaní za jedných z najlepších zástupcov takzvaného "fenoménu poľského death metalu" a popri skupinách ako VADER, BEHEMOTH a DECAPITATED predstavujú jeden z tých svetlých bodov poľskej metalovej scény. Skupinu založil na začiatku 90tych rokov ATF Sinner (Gitara, Vokály) vo Varšave (Poľsko), Po niekoľkých zmenách v zostave skupiny a po niekoľkých platniach ktoré boli dostupné iba v Poľsku sa skupina v roku 2000 upísala Americkému Labelu WW3, ktorá neskôr vydala ich prvopočiatky na dvoch CD nosičoch "Holy Dead Trinity" (2000) a "Cain's Way" 2001. Dva roky neskôr sa kapela HATE upísala labelu Listenable Records, kde vydala jej ďalší vysoko hodnotený materiál "Awakening of the liar"

Rok neskôr HATE točia ich prvý oficiálny audio-vizuálny materiál "The Litanies of Satan" ktorý má premiéru u Metal Mind Production (2004). Od tohto momentu naberá štýl poľských HATE nové rozmery s industriálnymi prvkami a jemne ambientným podmazom. Tento štýl naplno rozvinuli na albume "Anaclasis" (2005) ktorý už nepredstavoval tradičný death metal ale mix death a black metalu so sylnými industriálnymi vplyvmi. "Anaclasis" získava veľmi kladné ohlasy v takmer všetkých metalových magazínoch naprieč Európou a je taktiež veľmi vysoko hodnotený zo strany Fanúšikov. HATE sa vydávajú na cesty ako podpora CARPATHIAN FOREST a KEEP OF KALESSIN na ich európskom tour a po ich boku sa dotstávajú aj na pódiá nektorých významných európskych festivalov ako Party San Open Air/Nemecko a Winter Assault/Česká Republika. V roku 2007 sa HATE vydávajú opäť na Európske cesty tento krát po boku krajanov Decapitated.

V januári 2008 má premiéru ďalší labum "Morphosis" opäť pod vlajkov Listenable Records po ktorom kapela dostáva ponuky zúčastniť sa množstva festivalov ako Metalcamp/Slovinsko, Neurotic Death Fest/Holandsko, Brutal Assauld/Česká Republika, Screamfest/Nórsko a ďalších.

V Máji 2008 točia HATE prvý oficiálny videoklip k piesni "Threnody" a album "Morphosis" sa dostáva na predajné pulty v USA, Južnej Amerike a Austrálii.

Zostava:
ATF Sinner - guitar, voc; Destroyer - guitar, Hexen - drums, Mortifer - bass

Ako support kapela na spomínanom dvojkoncerte sa predstaví už dá sa povedať legenda slovenského death metalu DEMENTOR, ktorú netreba niejako obzvlášť predstavovať. Títo mlátiči odprezentujú svoj posledný štúdiový album s názvom Faithless, takže sa je načo tešiť.

Websites:
www.myspace.com/eplconcertagency
www.hate-metal.com
www.myspace.com/hatepoland

Koncerty sa uskutočnia:
14.2.2009 - KOŠICE - COLLOSSEUM CLUB + PORFYRIA (PB), ANDEATHONIUM (KE)
15.2.2009 - BANSKÁ BYSTRICA - KLUB 77 + BRAINSCAN (BB)

www.myspace.com/eplconcertagency



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits