č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

FAMAT 2009 (FESTIVAL AMATÉRSKEJ TVORBY)
zdroj Monika Tholtová / Agentúra DUNA, 19.2.2009



FAMAT 2009 aj tento rok otvára svoje brány pre dnes ešte len menej známe kapely, ale aj širokú verejnosť . Tento festival amatérskej tvorby poskytuje možnosť mladým nádejným kapelám ukázať čo je v nich a posunúť sa o krok vpred. Tento v poradí už 6. ročník sa na rozdiel od minulého roku uskutoční 27.2. 2009 v kultúrnom dome Červeník.

Je to najmä preto, že sa FAMAT každoročne teší čoraz väčšej obľube a bolo nutné sa prispôsobiť kapacite aj priestormi. FAMAT je lákadlom, ale aj motiváciou pre viac či menej známe kapely zaujať svojou tvorbou a to najmä preto, že výhrou v tejto súťaži je miestenka na niektorom z úspešných letných festivalov organizovaných agentúrou DUNA (Topfest, Červeník,...).

Headlinermi tohto ročníka budú také známe skupiny ak HEX či NO NAME. Práve tí budú sprevádzať večerom skupiny, ktorých hlavnou túžbou je presadiť sa.

Hex nás zaručene roztancujú svojimi známymi hitmi, ktorých je naozaj veľa a nielen z aktuálneho albumu Cesta z mesta. Táto skupina hniezdi na našom hudobnom nebi už pár rokov a určite každého presvedči, že sa skladá zo samých ostrieľaných hudobníkov. Košická skupina No Name zasa po úspešnom roku 2008, kedy nahrala nový album a koncertovala nielen na Slovensku ale aj v Čechách príde a navnadí vás svojou pozitívnou energiou.

Rôzne hudobné štýly ako rock, pop, hard rock, punk rock nám tento rok predstavia súťažiace skupiny: CARPEDIEM, IN JUSTICE, LIQUID ERROR, TZB a RIVER SILENCE a MAD FREQUENCY. Budú to práve tieto skupiny, ktoré sa budú snažiť získať si na svoju stranu nielen publikum, ale aj odbornú porotu. Hlavnými kritériami, ktoré sa budú hodnotiť v tejto súťaži budú: zohratosť, vlastná tvorba, prejav, celková charizma ...

Súťažný deň pripadá na piatok 27.2. 2009 so začiatkom o 17.00 hod. Vstupenky na FAMAT si môžu záujemcovia zakúpiť na predpredajných miestach, ktoré sú vypísané na stránkach agentúry DUNA a taktiež v sieti ticketportal. Cena vstupenky v predpredaji je 5€ a na mieste 6€.

www.agenturaduna.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits