č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Torture Squad a Escadron po prvýkrát aj pred slovenským publikom
zdroj EPL Agency, 23.2.2009



Brazílsky deathmetalisti TORTURE SQUAD, ktorí účinkujú na tohtoročnej edícií festivalu METALMANIA a vyrážajú na európske tour s kapelami ako sú OVERKILL a EXODUS sa predstavia po prvýkrát aj pred slovenským publikom a to 15.03.09 Košice - Colloseum Club, 16.03.09 - Banská Bystrica - Club 77. V našej krajine odprezentujú svoj v poradí už piaty štúdiový počin s názvom HELLBOUND ,ktorý vyšiel pod hlavičkou Armageddon Wacken records.
Kapela vznikla na začiatku 90.rokoch a stala sa jednou z popredných metalových kapiel v južnej Amerike. Napriek tomu debutový album s názvom Shivering vyšiel až v roku 1998, ktorý bol pôvodne nahraný v roku 1995 ale pre problémy s vydavateľstvom uzrel svetlo sveta v roku 1998.
Po albume Shivering rýchlo nasledoval ďalší v roku 1999 s názvom Asylum of Shadows. Na základe ,ktorého kapela prvýkrát okúsila aj koncertovanie v Európe, kde odohrala 7 koncertov v Nemecku.
V roku 2001 kapela nahrala svoj tretí album The Unholy Spell, ktorý bol zvolený poslucháčmi a Brazílskymi metalovými magazínmi ako jeden z piatich najlepších brazílskych albumov, ktorý kedy vyšiel. V tom istom roku kapela nahrala svoj prvý videoklip ku piesni Abduction was the Case, ktorý bol odvysielaný na Brazílskej MTV.
V nasledujúcom roku kapelu opustil gitarista Cristiano Fusco, ktorého nahradil jeden zo zakladajúcich členov kapely Krisiun Mauricio Nogueira.
S príchodom roku 2003 kapela nahrala veľmi úspešný album s názvom Pandemonium, ktorý bol vyhlásený v jednom z najväčších brazílskych magazínov Roadie Crew Magazine za najlepší album aký kedy bol nahraný v Brazílii!!! Navyše TORTURE SQUAD boli zvolený za headlinera na Metal Union Feste v Brazilií.
Na prelome rokoch 2004-2005 kapela nahrala jedno Live CD a DVD Death,Chaos And Torture Alive. TORTURE SQUAD koncertovali takmer dva roky po celej Brazílii na podporu k albumu Live CD, DVD a k stále aktuálnemu štúdiovému albumu Pandemonium.
V roku 2006 sa kapela opäť vrátila do Európy, konkrétne do Nemecka a susedného Rakúska na tour, ktoré robilo celkovo 18 koncertov po týchto nemecky hovoriacich krajinách. Po návrate naspäť do rodnej Brazílie prišlo pozrieť na koncert okolo 10 000 ľudí, ktorý sa odohral na festivale Porao do Rock Brasília/DF.
V novembri 2006 vyšlo EP Chaos Corporation, ktoré obsahovalo dve nové songy a tri z ich starej demo kazety A Soul In Hell, ktorá vyšla v roku 2003.
V júni 2007 bola kapela zvolená (potom čo vyhrali Wacken Metal Battle pozn.autora) za účastníkov festivalu Wacken Open Air 2007 v Nemecku. Na základe čoho kapela dostala aj kontrakt s Armageddon Wacken Records. Pod krídlami tohto labelu vyšiel posledný album HELLBOUND.
V januári 2008 gitarista Mauricio Nogueira odišiel z kapely pre osobné dôvody, ktorého nahradil Augusto Lopes z kapely Eternal Malediction.
Počas svojej dlhoročnej kariéry kapela odohrala stovky koncertov s kapelami ako Anthrax, Kreator, Exodus, Dimmu Borgir, Overkill, Dimmu Borgir, Monstrosity a samozrejme so svojimi krajanmi Sepultura a Krisiun. Vystupovali už na vyššie spomínaných prestížnych festivaloch.

Line-up:
Vitor Rodrigues - vocals
Augusto Lopes - guitar
Castor - bass
Amilcar Christófaro - drums

Ako predkapela sa predstaví thrash coreová nádej z Holandska ESCADRON, ktorá vznikla v lete 2003 pôvodne ako projekt. Avšak nepretieklo veľa vody a po niekoľkých mesiacoch sa stali plne fungujúcou kapelou. Sound kapely je hlavne na báze moderného, rýchleho a technického thrash metalu obohatený o death metalové melodické riffy. Dobrým príkladom sú napríklad kapely ako Hatesphere, At The Gates, Municipal Waste, Defleshed a Death. Prvé demo bolo nahrané v roku 2005 na základe ktorého dostala kapela veľa ponúk na koncertovanie. V januári 2006 kapela vyhrala InHolland Popprijs v legendárnom Melkweg, Amsterdam. Počas roka kapela hrala vo finále Metal Battle. Prvé mesiace v roku 2008 kapela nahráva svoj prvý album, ktorý vychádza 6.6.2008 po názvom Tide Of The Fallen.
ESCADRON počas svojej zatiaľ krátkej kariéry stihli odohrať radu koncertov s kapelami ako sú Deicide, Hatesphere, Municipal Waste, Sadus, Severe Toture, Madball, Gorefest, Visceral Bleeding, Onslaught, Darkane a radu ďalších.

Line-up:
Jasper - all vocals
Mendel - guitars
Ype - bass
Adrian - Drums

Ďalšou lahôdkou je slovenská nádejná kapela pozostávajúca z ex členov kapely Dementor s názvom GOD DEFAMER, ktorá sľubuje kvalitnú show! Kapela hrá death metal s menšími experimentmi , každopádne sa je načo tešiť.
A poslednou z účinkujúcich kapiel je domáca formácia, ktorá je domácemu publiku dostatočne známa. Kapela s názvom BLOODRAGE hrajúca Death-Thrash metal.

Podrobné info nájdete aj na stránkach www.myspace.com/eplconcertagency a www.eplagency.sk.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits