č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Arakain prekladá slovenské turné, spevák skolaboval na pražskom koncerte
zdroj Peter Lehotský, 28.4.2009



Česká heavy metalová legenda Arakain mala tento štvrtok započať svoje slovenské turné pri príležitosti vydania nového albumu "Restart". Naplánované koncerty v Bratislave (30. 5.), Banskej Bystrici (1. 5.), Košiciach (2. 5.), Liptovskom Mikuláši (3. 5.) a Trenčíne (4. 5.) sa však kvôli vážnym zdravotným problémom speváka Honzu Toužimského prekladajú na september. Náhradné koncerty v tých istých priestoroch prebehnú v termíne od 15. do 19 septembra. Zakúpené vstupenky ostávajú v platnosti.

Honzu Toužimského odviezla z minuloštvrtkového vystúpenia, na ktorom Arakain krstil svoje nové CD, sanitka priamo z pódia, na ktorom v asi polovici koncertu skolaboval. V sále bolo totiž dusno a okrem toho sa v priestore pražského klubu Retro Music Hall aj fajčilo. Aj to sa pravdepodobne podpísalo pod spomínaný kolaps. V nemocnici spevákovi poskytli prvú pomoc, následne na druhý deň absolvoval celý rad vyšetrení. Na ich výsledky sa čaká.

"Myslím si, že to bol náš najemotívnejší koncert, aký sme kedy zažili. Presvedčili sme sa, akých máme fantastických fanúšikov," povedal gitarista skupiny Mirek Mach. Diváci totiž po spevákovom kolapse ostali na svojich miestach a vypredaný klub odspieval celú druhú časť vystúpenia spolu s kapelou.

"Je nám to ľúto, na slovenských fanúšikov sme sa veľmi tešili," komentoval vzniknutú situáciu ohľadom slovenského turné kapelník Arakainu Jirka Urban. "V jeseni im to plnohodnotne vynahradíme. Pre nedočkavcov mám však aj dobrú správu - na Slovensku sa ukážeme už počas leta," uzavrel.

Arakain sa totiž chystá na dva slovenské festivaly. Koncom júna sa postaví na pódium na Zelenej vode počas Topfestu, neskôr sa predstaví na festivale v Turzovke.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits