č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Súvisiace články:
CYNIC PO PRVÝKRÁT NA SLOVENSKU!

CYNIC PO PRVÝKRÁT NA SLOVENSKU!
zdroj EPL Agency, 26.5.2009



V piatok 10.júla sa v Košiciach už v pomerne známom rockovom klube Collosseum po prvýkrát predstaví pred slovenským publikom fenomenálna legenda floridského death metalu CYNIC.
Ide o jedinú exkluzívnu show v rámci nášho územia ku podpore nového v poradí druhého albumu Traced in Air z roku 2008, ktorý je nasledovník už legendárneho opusu Focus z roku 1993. Kapela sa po rokoch nečinnosti vrátila na koncertné pódia vo veľkom štýle na základe obrovskej iniciatívy zo strany fanúšikov a postupne začali pracovať na novom materiáli. Odohrali stovky koncertov a vystupovali na prestížnych festivalov, kde ukázali, že aj po dlhej odmlke majú ešte stále čo povedať metalovému svetu. Hudba CYNIC je veľmi originálna a prakticky nenapodobiteľná. Ide o zmes experimentálneho, progresívneho technického death metalu, ktorým si získali srdcia nielen death metalistov. Za zmienku stojí aj fakt, že na základe prvého dlhohrajúceho albumu FOCUS si pozval Chuck Schuldiner (R.I.P.) do svojej kapely DEATH gitaristu Paula Masvidala a bicmana Seana Reinerta na nahrávanie legendárneho albumu Human z roku 1994, ktorý je u fanúšikov na celom svete považovaný za jeden z najlepších death metalových albumov, ktorý kedy vyšiel!

Jednou z predkapiel je death metalová mašinéria BANISHER založená v roku 2005 v Poľsku a košickým fanúšikom určite nie je neznáma. Táto banda má za sebou niekoľko štúdiových nahrávok a koncertných vystúpení po boku kapiel ako práve CYNIC, GORGOROTH, SCEPTIC, VIRGIN SNATCH, alebo HATE. Kapela momentálne dokončila práce na novej doske Slaughterhouse a každopádne sa máme na čo tešiť.
Ďalšia predkapela, ktorá sa nám predstaví je zo susedných čiech a nesie názov MINDWORK. Kapela hrá progresívny a melodický death metal na vysokej úrovni a zúčastnila sa minuloročného festivalu BRUTAL ASSAULT, takže aj v tomto prípade sa je načo tešiť!

Máme jedinečnú možnosť vidieť a vypočuť si významné osobnosti, ktoré písali a píšu aj naďalej dejiny metalovej hudby. Práve preto si nenechajte ujsť túto udalosť, na ktorú sa len tak skoro nezabudne!

CYNIC Line up:
Paul Masvidal - guitars and vocals
Sean Reinert - drums, keyboards
Robin Zielhorst - bass
Tymon Kruidenier - guitars and vocals

CYNIC (USA)
www.myspace.com/cyniconline
BANISHER (PL)
www.myspace.com/banisher
MINDWORK (CZ)
www.myspace.com/freedomofmentality

10.07.2009
KOŠICE - COLLOSSEUM CLUB
Predpredaj 11 eur (v sieti Ticketart), na mieste 13 eur
Zaciatok : 18 hod

Viac info:
www.eplagency.sk
www.myspace.com/eplconcertagency



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits