č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

IN OTHER CLIMES ZNOVU NA SLOVENSKU!
zdroj EPL Agency, 2.10.2009



Po takmer polroku sa opäť pred slovenským publikom predstaví francúzska úderka IN OTHER CLIMES, ktorej sa dostáva čo raz, tak väčšieho ohlasu na medzinárodnej scéne. Tentokrát sa nám predstaví v Prešovskom CITY CLUB-e 26.10.2009.
Kapela sa rozhodla po úspešnom košickom koncerte a hlavne dobrej odozve zo strany fans naplánovať si jednu zastávku aj v rámci nášho územia k ich aktuálnemu European Fall Tour.

IN OTHER CLIMES je mix európskeho a amerického metalu a hardcore na štýl HATEBREED, CATARACT, MAROON, HEAVEN SHALL BURN, STAMPIN' GROUND, táto kapela v sebe kĺby agresívne gitary, šialené pasáže bicích a silných textov nesúcich odkaz nádeje a sily. Kapela bola založená v roku 2004, pričom kapela začína byť koncertne aktívna vo francúzsku po boku kapiel ako NONE SHALL BE SAVED, NINE ELEVEN, SEQUOIA.

V roku 2007 začína kapela koncertovať po celej Európe. Ich prvé EP rozpredané vo veľmi krátkej dobe a ich nahrávacia spoločnosť sa rozhoduje na reedíciu tohto EP. Ich najnovší album „The Final Threat“ je vydávaný v októbri minulého roka, pričom kapela sa vyberá podporiť novinku európskym tour po boku brazílskej kapely PAURA. Kapela ma za sebou stovky odohratých koncertov s kapelami ako TERROR, KNUCKLEDUST, MAROON, FULL BLOWN CHAOS, NO TURNING BACK, SAMARITAN (Ex- Born From Pain member), AS WE FIGHT, PAINT IT BLACK, RUINER, NEAERA, TEAM KILLER, GAMMA BOMB ...

Jednou z predkapiel na tomto koncerte budú košický nádejní metal coreisti s názvom FADING TOMORROW. Kapela vznikla 2007. Koncom tohto roku vznikli aj prvé demonahrávky. Popritom bola kapela koncertne aktívna hlavne na východnom Slovensku. Vo februári 2008 došlo k zmene na poste bassáka a v marci 2009 sa kapela rozhodla nahrať v štúdiu tri promo skladby, už trošku odlišného štýlu ako vyššie spomínané prvé nahrávky. V máji tohto roku sa po ťažkom rozhodovaní opäť menila zostava, tentokrát na poste speváka nahradil Tommeho spevák vystupujúci pod pseudonymom Mynus a došlo k posunu štýlu na priamočiarejší hardcore/metal. Kapela ma v tomto novom zložení za sebou už aj prvé úspešné koncerty.
FT stihli odohrať počas svojho pôsobenia koncerty s kapelami ako DARKEST HOUR, COMEBACK KID, DEFEATER, ZUBROWSKA atď.

Ďalšou o nič menej zaujímavou kapelou bude domáca hc/punkovo ladená kapela s prvkami metalu nesúca názov DEFORMÁCIA, ktorej vznik sa datuje v septembri roku 2002. Kapela ma na svojom konte tri cd demá Zánik spoločnosti (2003), Ešte raz... (2004), Čo je to tu za život (2007) a radu odohraných koncertov.

26.10.2009 – PREŠOV – CITY CLUB

IN OTHER CLIMES (Fra)
www.myspace.com/inotherclimes
FADING TOMORROW (Svk)
www.myspace.com/fadingtomorrow
DEFORMACIA (Svk)
www.myspace.com/deformacia

Doors : 18:30
Vstupné : 4e

www.myspace.com/eplconcertagency
www.eplagency.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits