č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

APOCALYPSE DEATHFEST VII.
zdroj Apocalypse Entertainment, 25.11.2009



APOCALYPSE DEATHFEST VII.
ENTOMBED (SWE), MERAUDER (USA), DEVIOUS (NL), SUBURBAN TERRORIST (SVK)
ŽILINA (BOONKER CLUB /bývalý Kozel/)
14. 12. 2009 - 18:00 // 19:00



Švédsky death metal... pojem, ktorý má svoju silu a rešpekt... jedna z popredných formácii, ktorá stála pri zrode tohoto štýlu, ENTOMBED, zavíta po prvý krát na Slovensko. Vznikli pred 20 rokmi a do povedomia sa naveky zapísali hlavne silnými albumami "Left Hand Path" (1990) a "Clandestine" (1991), doteraz stihli vydať 11 albumov, viac menej v death metalovom duchu, aj keď sa ich štýl v súčasnosti viac blíži k death´n ´rollu so silným vplyvom thrashovej legendy Slayer... zostava kapely sa viac krát pomenila, napriek tomu sú v nej stále 2 členovia, ktorí stáli pri zrode legiend jako napr. Nihilist, Morbid... pomaly sa čaká na ich nový album, ale Entombed majú vo zvyku predstaviť celú svoju tvorbu, preto sa dá očakávať, že sa dočkáme okrem songov z posledného albumu "Serpent Saints" aj klasických songov zo staršej tvorby...

Spoločnosť na európskom tour im bude robiť americká formácia MERAUDER, ktorá tiež už hrá takmer 20 rokov, vznikli v 1990 v New Yorku, konkrétne v Brooklyne, svoju hudbu prezentovali poboku takých kapiel jako Sick Of It All, Sheer Terror, Cro-Mags, Carnivore alebo Leeway... áno, prezentujú klasickú hardcore tvorbu ala NY city v štýle Hatebreed, Shadows Fall...

Treťou kapelou na tour je menej známa skupina z Holandska - DEVIOUS. V jej zostave sa však vyskytujú 2 hudobníci (spevák a bubeník), čo hrali v kultovej formácii Altar (legendárny album "Youth against christ"). V tomto roku vydali svoj tretí album "Vision", na ktorom predstavujú dokonalý technický death metal na holandský štýl ala Pestilence/Gorefest/Altar!!!

Na koncerte vystúpi aj slovenská skupina SUBURBAN TERRORIST, prezentujúca modernejší štýl deathcore...

Akcia sa uskutoční v priestoroch BOONKER CLUBu, ktorý je zrekonštruovaný KOZEL PUB po zmene majiteľa, kde sa už odohralo v minulosti nemálo akcíí, napr., Slovak Deathfest II. A IV., koncert Marduk (Swe), Bane (US).

Užitočné odkazy:
www.myspace.com/apocalypsebooking
www.ticketportal.sk
www.smerrpub.sk

www.myspace.com/serpentsaints
www.myspace.com/merauder
www.myspace.com/deviousdomain
www.myspace.com/suburbanterrorist



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits