č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Českí bubeníci si podmanili americké publikum!
zdroj Marian Tar, 8.12.2009



Rešpektovaný hudobník David Koller, opäť potvrdil svoju muzikálnu nekonvenčnosť, tento krát v americkom Washingtone. V rámci najväčšieho festivalu pre deti sa výber uznávaných českých bubeníkov predstavil v prestížnom Kennedyho Centre. Už osem rokov toto stretnutie bubeníkov posúva hranice rocku, jazzu a etno hudby na vyšší level, práve prostredníctvom unikátnej improvizácie na javisku.

Jeden z autorov projektu Pavel Fajt, podporuje multižánrovosť a na tohtoročnú, novembrovú koncertnú šnúru si pozval jazzmana Alana Vitouše, majstra etno-nástrojov Miloša Vacíka a rockera Davida Kollera. Každý rok vystupuje iná zostava a na zladenie sa v New Yorku neostal vôbec čas. Okrem návštevy Metropolitného múzea, alebo koncertu Káji Rúžičky juniora, si práve Koller vyskúšal rolu zvukára a nahradil tak chorého technika úvodného koncertu v Českom Dome. Avšak toľko zmieňovaná prasacia chrípka nezastrašila talentovaných muzikantov a americký sviatok Halloween si užili v portorikánskom štýle klubu Gonzalez y Gonzalez.

Príjemným prekvapením latinsko amerického klubu Jazz Standard bolo vystúpenie kapely „Go home“ a jej dvorného bubeníka Scotta Amendoly, ktorého verní fanúšikovia poznajú z albumu Lenky Dusilovej „Medzi světy“. Delegáciu považovaných bubeníkov si svojsky uctili aj v Mongolskej reštaurácii. Pravdepodobne najsilnejšie spomienky z dňa mongolskej kuchyne ostanú Davidovi Kollerovi, ktorému národné špeciality na pár dlhých hodín potrápili žalúdok. Niet divu, jedálny lístok ponúkal tvorivým umelcom naozaj neobvyklé prekvapenia. Zdá sa že delikatese „Biely pes“ dovážanej výhradne z Japonska, sa bude Koller vyhýbať veľkým oblúkom.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits