č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Spoločný koncert dvoch kvalitných rockových kapiel zo Slovenska a Maďarska
zdroj Tomas Cizmarik, 25.1.2010



Skupina Dilemma z východného Slovenska nie je na scéne žiadnym nováčikom a svojou tvorbou nekompromisne háji farby tvrdej rockovej muziky, ktorej nikdy nie je dosť. Skupina má za sebou viac ako 130 koncertov v 4 krajinách, pričom medzi najvýraznejšie patria dve turné v Belgicku, kde má aj svojho vydavateľa, turné po Slovensku s belgickými kapelami ale aj veľa vystúpení na významných festivaloch v ČR a SR.

Dilemma v minulosti bodovala aj v súťažiach, keď v roku 2005 zvíťazila v celoslovenskej súťaži Hudobný Duel, kde sa zúčastnilo viac ako 400 skupín a v nasledujúcom roku vyhrala obdobu súťaže CC Popstar v Čechách, v konkurencii 180 skupín. Odvtedy skupina vydala už dva štúdiové albumy v belgickom vydavateľstve Tibidabo Records. Na obidvoch albumoch sa producentsky alebo herne podieľal okrem iných známych hostí aj vynikajúci basgitarista Martin Gašpar. Druhý z nich, aktuálny album Bordell Europe práve predstavuje na svojich vystúpeniach. Hudbu, videoklipy ako aj ďalšie zaujímavé informácie získate na stránke www.dilemma.sk.

Spolu s kapelou Dilemma vystúpi aj ich hosť, skupina Healo z Maďarska, ktorá sa na Slovensko dostala práve vďaka spolupráci s Dilemmou, nakoľko spolu vyhrali súťaž kapiel v Maďarsku a získali podporu na vystúpenia v zahraničí. Spoločné koncerty budú striedavo počas roka abolvovať v oboch krajinách. Haelo je progresívna rocková kapela, ktorej album zhodou okolností rovnako vyšiel v Belgicku a medzinárodne je úspešne predávaný v 20 krajinách. Haelo patrí medzi výrazné kapely maďarskej scény s textami v angličtine. Viac na www.myspace.com/haelo.

Miesto a čas najbližších koncertov v SR:
Piatok 29.01. o 20:00 Bizarre klub, Sídlisko III, Prešov
Sobota 30.01. o 20:00 Malbo Caffe, Hotel Kosmalt, Košice



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits