č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

InsideOut News - PAIN OF SALVATION: Melodifestivalen, Linoleum videoklip, koncertné aktivity
zdroj Raymond Kaňa / Double Head Production, 9.2.2010



V rámci promo aktivít, spojených s podporou oceňovaného MCD Linoleum EP, vydaného u InsideOutMusic 16. 11. 2009, skupina Pain Of Salvation potvrdila svoju účasť na Melodifestivalen, švédskej národnej súťaži v rámci Eurovision Song Contest. Prvé kolo sa uskutoční 06. 02. 2010 vo švédskom meste Örnsköldsvik a v priamom prenose ho bude vysielať celoštátna televízia SVT. Pain Of Salvation sa zúčastnia so skladbou Road Salt.

Daniel Gildenlöw komentuje: “Pre tých, ktorí nevedia, čo to Melodifestivalen je. Je to najväčšie podujatie švédskeho hudobného priemyslu. Je to obrovský zložitý mechanizmus zostrojený za účelom výberu švédskeho účastníka Eurovision Song Contest. Z tisícok a tisícok zaslaných skladieb porota vyberie tridsať, ktoré sa zúčastnia národného kola. Počas televíznych prenosov ich potom sleduje polovica populácie. Bez zveličovania, je to skutočne veľká vec.“

Režisérsky dohľad nad klipom k titulnej skladbe aktuálneho počinu Pain Of Salavtion prevzal Owe Lingwall z Village Road Film (Rasmus, Amorphis, atď.). Výsledok možno vidieť okrem iného na stránkach Pain Of Salvation a InsideOutMusic.

Pain Of Salvation podporili vydanie MCD Linoleum EP koncertami v Rusku a ako predkapela Dream Theater prvýkrát navštívili Austráliu. Koncom roka 2009 Pain Of Salvation absolvovali šnúru koncertov v strednej Európe a v januári 2010 odohrali dve show v Grécku. Informácie o ďalších koncertných aktivitách budú zverejnené už čoskoro.

V súvislosti s Pain Of Salvation bola potvrdená správa o účasti Daniela Gildenlöwa na aprílovom a májovom turné progresívnej superskupiny Transatlantic v Amerike a Európe. Gildenlöw už s týmto súborom bol na turné v roku 2001. Transatlantic v zostave Mike Portnoy (Dream Theater), Pete Trewavas (Marillion), Roine Stolt (Flower King) a Neal Morse (ex-Spock Beard) vyrazia na cesty na podporu svojho tretieho albumu The Whirlwind, vydaného 26. 10. 2009 u InsideOutMusic. Presný rozpis temínov nájdete na www.myspace.com/transatlanticprog.

Bližšie informácie o Pain Of Salvation a ich práci na albume Road Salt možno nájsť na adresách:

www.painofsalvation.com
www.insideout.de
www.myspace.com/insideoutlabel
www.youtube.com/InsideOutMusicTV
www.myspace.com/insideoutamerica



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits