č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

EVERGREY - KOŠICE, 19.5.
zdroj Lucas / EPL Agency, 15.5.2010



EVERGREY (SWE)
www.myspace.com/officialevergrey

RAVENCLAW (SVK)
www.myspace.com/ravenclawmetalband

FLASHBACK OF ANGER (ITA)
www.myspace.com/flashbackofangerband

POST-TRAUMATIC STRESS DISORDER (ITA)
www.myspace.com/postraumatic

+ po koncerte afterparty s kapelou a autogramiáda!!!

19.5.2010 (streda)
KOŠICE – COLLOSSEUM CLUB
17:30hod, predpredaj (pre-sale) 13e (www.ticketportal.sk), na mieste (on place) 14e



19.5. v stredu sme pripravili lahôdku v podaní švédskej kapely EVERGREY, ktorá k nám zavíta na Slovensko už po tretíkrát ale po prvýkrát do metropoly východu Košíc. Ako predkapely sa predstavia domáci RAVENCLAW, taliani FLASHBACK OF ANGER a POST-TRAUMATIC STRESS DISORDER, taktiež z Talianska.

EVERGREY EVERGREY nám predvedú svoj progresívny dark melodic metal, ktorého poznávacím znakom je vysoká kompozičná schopnosť. Ich vlastný rukopis a rozmanitosť nikdy neprestáva udivovať publikum. Piesne od tejto švédskej kapely nie sú nikdy jednotvárne alebo dokonca predpovedateľné ale vždy prístupné a založené na čistom koncepte. Tak ako sebaisto sme spoznali EVERGREY pred viac ako desiatimi rokmi, tak dnes presvedčivo kapela prezentujú sami seba na ich poslednom albume „Torn“ dynamický, energický a strašidelný. Ich nový album vidia Englund a spol. ako pokračovanie ich kariéry, ktorá bola na vzostupe pred viac ako desiatmi rokmi. Odkedy prišla kapela na scénu v roku 1998, nahrali šesť štúdiových albumov a jedno live dvd. Všetko z toho sa dostalo do top 20 v domácom Švédsku a posledné dva albumy do top 10(presnejšie 6.priečka a 3.priečka v rebríčku). Z toho bolo ich DVD „A Night To Remember“ na 1. priečke štyri týždne a boli nominovaný aj na cenu grammy vo Švédsku! Kapela vystupovala asi už po celom svete a mali aj spoločné tour s kapelami ako In Flames, Nevermore, Throwdown, Arch Enemy, Children of Bodom, Iced Earth a veľa ďalších.

RAVENCLAW Ako predkapela sa predstaví domáca kapela RAVENCLAW, ktorým sa dostáva stále viac do popredia. Kapela Ravenclaw vznikla v Košiciach začiatkom roku 2003. Koncom roku 2007 vyšlo na svetlo sveta štvor pesničkové demo - After tomorrow. V decembri roku 2009 vydali pod vlastnou značkou debutový album z názvom „Welcome to the Ravenland“. Recenzia ku albumu vyšla aj v Amerike a album sa predáva aj v Japonsku, v metalovom obchode Rock Avenue records. Kapela zahrala veľa koncertov na Slovensku, zavítala aj do Českej republiky a Poľska. Hrala ako predkapela legende melodického metalu André Matosovi, českej kapelke Arakain alebo poľským kapelám ako Jelonek a Turbo.

FLASHBACK OF ANGER Ďalšou z radu predkapiel bude FLASHBACK OF ANGER z Talianska hrajúca progresívny metal s prvkami klasickej hudby. Kapela vznikla v roku 2003 a má na svojom konte dve dema a jeden štúdiový počin z roku 2009 nesúci názov „Splinters of Light“. Za zmienku stojí pripomenúť, že líder kapely Alessio Dori sprevádzal kapelu Helloween na pamätnom Hellish Tour (spoločné tour s Gamma Ray pozn.) ako klávesák.

POST-TRAUMATIC STRESS DISORDER Poslednou predkapelou večera bude opäť z Talianska, konkrétne POST-TRAUMATIC STRESS DISORDER, ktorá sa prezentuje experimentálnym metalom. Ťažko túto kapelu zaškatuľkovať, keďže ich hudba je veľmi pestrá a na veľmi vysokej úrovni. Kapela má na svojom konte jeden štúdiový album.

Na záver už len ostáva spomenúť asi len to, že kapela potvrdila autogramiádu po koncerte a vyžiadala si aj afterparty s fans! Evergrey vraj chystajú ešte nejaké prekvapenie, o ktorom sa vraj dozvieme čoskoro.

www.eplagency.sk
www.myspace.com/eplconcertagency
info@eplagency.sk
www.ticketportal.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits