č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

HEIDENFEST 2010
zdroj Apocalypse Entertainment, 6.9.2010



Legenda ožíva. Šesť rokov po smrtia Quorthona, zakladateľa BATHORY, šedej eminencie black a viking metalu, povstáva jeho odkaz opäť, aby vďaka putovnému Heidenfestu priblížil živú reprodukciu jeho tvorby publiku z celej Európy. Hudobná pocta zložená z bývalých a súčasných členov rešpektovaných zoskupení, akými sú PRIMORDIAL, DIMMU BORGIR, CRADLE OF FILTH, MAYHEM a THYRFING, otvorí historickú knihu s logom BATHORY aj 27. septembra v bratislavskom MMC. Ich verné, ale aj nové interpretácie Quorthonových nesmrteľných skladieb vám umožnia aspoň raz uvidieť naživo to, čo v minulosti definovalo váš hudobný vkus a zanechalo na ňom nezmazateľné stopy.

Dvojkami pohanského večera v Bratislave budú vlajkonosiči fínskeho pagan metalu, populárni ENSIFERUM. Ich piesne v duchu typickej severskej melodiky odznejú na Slovensku vôbec po prvýkrát a nebude žiadnym prekvapením, ak práve ENSIFERUM zatienia nedávne vystúpenia ELUVEITIE, FINNTROLL či KORPIKLAANI, spolu s ktorými stelesňujú absolútnu špičku svojho žánru.

Twiligh Of The Gods Chytľavá melodika bude príznačná aj pre nemeckých EQUILIBRIUM. Bombastická skupina okolo pôvabnej basgitaristky Sandry Völkl sa nemusí pýšiť len podporou silného vydavateľa (Nuclear Blast), jej totiž živé vystúpenia predchádzajú skvelé zvesti. Ideálny adept na čierneho koňa večera.

SWASHBUCKLE i HEIDEVOLK sú pre slovenské publikum zatiaľ len málo známymi entitami. Prvých menovaných si však určite nepomýlite, nech na nich po bratislavskom vystúpení narazíte kdekoľvek. Americkí piráti skrývajú vo svojom podpalubí truhlice s thrash, death i folkmetalovými pokladmi, ale bez obáv, ich roztopašnú kombináciu metalovej hudby si bez problémov vychutnáte aj bez decilitrov rumu v krvi. To Holanďania HEIDEVOLK to budú mať na prvý pohľad ťažšie, presadiť sa v konkurencii zvyšných pohanských kapiel rozhodne nebude jednoduché. Vyznávačom gelderlandskej histórie však odvaha nechýba. Napokon, uvidíte sami, ak 27. septembra prídete do bratislavského Majestic Music Club už o deväťnástej hodine.

Ensiferum Lístky na bratislavskú zastávku putovného kolosu Heidenfest zoženiete v sieti Ticketportal.



HEIDENFEST 2010:

TWILIGHT OF THE GODS (BATHORY TRIBUTE)
(Pocta BATHORY s bývalými a súčasnými členmi PRIMORDIAL, DIMMU BORGIR, CRADLE OF FILTH, MAYHEM a THYRFING)

ENSIFERUM
(Viking / folk metal z Fínska)

EQUILIBRIUM
(Pagan / folk metal z Nemecka)

SWASHBUCKLE
(Thrash-death-folkmetaloví piráti z USA)

HEIDEVOLK
(Pagan / folk metal z Holandska)

Dátum a čas:
27. september 2010
19:00

Predpredaj: www.ticketportal.sk

Info:
heidenfest2010@gmail.com
www.heidenfest.eu

Facebook: www.facebook.com/event.php?eid=357533619658&ref=ts
Last.FM: www.last.fm/event/1450184+HEIDENFEST
YouTube: www.youtube.com/watch?v=h6adlOgsw2c



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits