č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Freedom Call - Tour of the Shadowking
zdroj EPG Rock On!, 13.12.2010



Tour of the Shadowking
Freedom Call

Miesto konania akcie: Trenčín, Piáno klub
Dátum/Date: 16.12.2010 o 19:00 hod.
Info: epg@epg.sk, www.epg.sk



Freedom Call Skupina ku svojmu novému albumu Legend Of the Shadowking začala európske turné v januári tohto roku spolu s nemeckou veličinou GAMMA RAY. Avšak len v úlohe špeciálneho hosťa a preto sa im dostalo len krátkych 40 minút vystúpenia. Lenže 2500 fanúšikov, ktorí zhliadli vystúpenia oboch kapiel, mali naozaj veľkú dilemu, kto bol skutočne lepší. Frontmenstvo a večne usmiaty sympaťák za mikrofónom a gitarou Chris Bay dostane do varu celé obecenstvo, či už dámske (dôvodom je aj jeho výzor), ale aj presvedčivý vokálny výkon a taktiež skvelá hra na gitare! Kapela nikdy nesklamala svojich fanúšikov žiadnym zo svojich albumov a preto to najlepšie od Freedom Call musí odznieť na minimálne 90 minútovom koncerte. Ten Freedom Call vo východnej Európe odohrajú len jediný a to v Trenčíne, v klube Piáno. Hudobne Freedom Call osciluje medzi skvelými hardrockovými skladbami, heavy až power-speed metalom na podklade mohutných zborov a ultra-melodických pasáží. Áno, keď už speed metal, tak speed ako remeň...
Ochota kapely po koncerte odfotiť sa a dať si s fanúšikmi pivo robí z „Calls“ jednu z najbezprostrednejších melodicko-metalových kapiel!!! Ale to už veľmi dobre vie minimálne 2500 fanúšikov „Calls“ na Slovensku.
„Volanie slobody“ (Freedom Call) budete počuť pred Vianocami ešte dvakrát a to v úlohe špeciálneho hosťa vystúpení Tarje Turunen v dĺžke 60 minút 17.12. v Nitre a 18.12. v Martine.
Skvelý predVianočný darček pre milovníkov dobrého heavy metalu najvyššej kvality.

Skupina vznikla v roku 1998, má na konte 6 radových albumov, koncertný album, niekoľko singlov a minialbum vydaný v Japonsku. Zakladateľ skupiny Chris Bay bol až do nedávnej minulosti s bubeníkom a delostrelcom za bicími Danielom Zimermannom základný stavebný kameň kapely, avšak pre vyťaženie v GAMMA RAY sa rozhodol po rokoch kapelu opustiť. Doplnil ho Klaus Sperling z powermetalových Primal Fear. Zostavu dopĺňajú gitarista Lars Rettkowitz a basák Samy Saemann.
Posledný album je koncepčný a pojednáva o bavorských dejinách z obdobia vládnutia kráľa Ludwiga II . Krátko po slovenských koncertoch, medzi Vianocami a Novým rokom, budú Freedom Call nahrávať svoje prvé oficiálne DVD v nemeckom Bochume a Pattelne.
Okrem svojej tvorby sa kapela blysla aj niekoľkými skvelo prepracovanými covermi hitov od Ultravox (Dancing With Tears in My Eyes) , Sandry (Hiroshima) alebo Helloween (Dr. Stein)
Zaujímavosťou je aj to že Chris Bay okrem štandardných kapiel, účinkoval aj v Berlínskej štátnej opere ako sólista.

Vstupné už od 10,- €

Viac info:
Oficialna stránka Freedom Call

Klipy:
Gods Of Thunder
Far Away
The Quest

Viac informácií o koncerte:
EPG Rock On! - concert, promo and booking agency
Viac info: www.epg.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits